Eredményes félévet zárt a nemzetközi Generali Csoport

Biztosítás2021. aug. 4.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Kiváló pénzügyi eredménnyel zárta az elmúlt félévet a nemzetközi Generali Csoport. A társaság jövedelmezősége kimagasló volt, a díjbevételek, a működési- és a nettó eredmény is erőteljes növekedést mutatott. A vállalatcsoport 2021 első féléves pénzügyi eredménye pozitív irányba mozdult el a tavalyi év hasonló időszakához képest - olvasható a közleményükben.

A több mint 60 országban tevékenykedő Generali Csoport bővüléssel zárta 2021 első félévét, ezzel tovább erősítve rendkívül stabil tőkepozícióját. Működési eredménye közel 3 milliárd euróra emelkedett (+10,4%), mely a vállalatcsoport üzletágaiban elért fejlődés eredménye, különös tekintettel az életbiztosítás és vagyonkezelés szegmensekben elért kiemelkedő teljesítményre.

A vállalatcsoport bruttó díjbevétele (+5,5%) elérte a 38 milliárd eurót, melyhez az élet üzletág (+5,8%) és a nem-életbiztosítási (P&C) szegmens (+4,9%) növekedése is nagymértékben hozzájárult.

Az élet üzletág erősen teljesített, nettó bevétele 6,3 milliárd euró volt. Az új üzlet profitabilitása (New Business Margin) 2021 első félévében kiváló volt, 4,67%-kal a szektor legjobbjai közé tartozott (3.94% 2020 első félévében). A Combined Ratio 89,7%-kal (+0,2 p.p.) stabilan, kitűnő szinten áll.

A Generali Csoport első féléves nettó eredménye szintén erőteljesen, 1.540 millió euróra emelkedett. A tavalyi év hasonló időszakában ez 774 millió euró volt.

A vállalatcsoport tőkehelyzete továbbra is stabil, szolvencia rátája (Solvency Ratio) 231%, mely a 2020-as pénzügyi évben 224% volt.

Fontos kiemelni, hogy a vállalatcsoport első féléves eredményeire nagymértékben hatással voltak a természeti katasztrófák, különösen a Generali Csoport Ausztria, Közép- és Kelet-Európa, Oroszország régiójában. Hasonló intenzitású természeti csapások pedig az év második felében is várhatók, melyek hatásai előreláthatóan a második féléves eredményekben is megmutatkoznak majd.

A Generali Csoport mindemellett rendkívül magabiztosan és határozottan halad az idei évre kitűzött céljainak elérése és a „Generali 2021” stratégiai tervének sikeres megvalósítása felé vezető úton.