Az adatok időállapota: késletetett. | Jogi nyilatkozat

Benéztünk az Univer látványkonyhájába

Bor és Gasztronómia2025. jan. 28.K.D.

Formabontó kezdeményezéssel állt elő az Univer Product Zrt. Hetényegyházi üzemükben egy egészen különleges látványkonyhát álmodtak meg, majd hívtak életre január végén. Ha már konyha, sztárséfet is igazoltak, aki bebizonyítja, hogy a fokhagymakrém is tud olyan jó lenni, mint egy frissen előrántott fokhagymagerezd, az Erős Pista pedig egészen meglepő finomságokban is felbukkanhat. A Capsicum Clubban jártunk, mindent végigkóstoltuk, mutatjuk az eredményt.

Capsicum Club néven egy új gasztronómiai helyszínt hozott létre és indított el az Univer Product Zrt. A különleges helyszín a vállalat új, XXI. századi technológiákat felsorakoztató, hetényegyházi üzemében kapott helyet, ahol – összhangban a gyárral – a legmodernebb konyhai eszközök és egyedi megoldások sora lelhető fel. A megvalósítást öt hónap alapos tervezés és nagyjából ötven szakember hozzáértő munkája tette lehetővé.

A helyszín nevét a cég termékeinek egyik meghatározó alapanyaga, a paprika nemzetsége ihlette, amely a Capsicum nevet viseli.

A Capsicum Clubban szervezett alkalmakkal a mindennapok szerves részét képező kihívásokra is szeretne reagálni a vállalat.

Így például terítékre kerül, miként lehet a lehető legkevesebb energia felhasználásával a legfinomabb fogásokat elkészíteni, vagy - szintén a környezettudatosságra hangolva - hűtőben fellelhető megmaradt élelmiszereinket újragondolni. 

A helyszín és az idei széria januári megnyitóján Rákóczi Feri és Ulrich Tamás álltak a pult mögé egy közös menüsorral, amely az Univer termékeire fókuszál.

Így olyan - javarészt magyar, emellett nemzetközi - ízek kerültek terítékre, amelyeket a cég termékei kötnek össze, például hortobágyi húsos palacsinta egy kis csavarral, tavaszi tekercsbe göngyölve.

A szendvicsre kerülő diós-körtés kéksajtkrém természetesen egy kis Erős Pistával lett megbolondítva…

„Reményeink szerint a Capsicum Club egy olyan helyszínné válik idővel, ahol a gasztronómia és az emberi kapcsolatok találkoznak. Igazi ételkülönlegességeket és megoldásokat is szeretnénk bemutatni, emlékezetes beszélgetések során. Egy-egy étel elkészítése remek alkalmat biztosít arra, hogy jobban megismertessük a fogyasztókkal széles portfóliónkat és termékeink sokoldalú felhasználását

– mondta Bazsó Rita az Univer Product Zrt. marketing igazgatója.

Ha már Rákóczi Feri volt a díszvendég, mi más lehetett volna a desszert, mint egy kiváló Rákóczi-túrós? Ebbe azért nem kerül Erős Pista, annyit elárulunk.

A vállalat ezzel a kulináris helyszínnel is azt az üzenetet szeretné közvetíteni, hogy a konyha olyan hely, ahol nem csupán finom falatok készülnek, de egyben a kapcsolatteremtés helyszíne is.

Egy olyan közösségi tér született, ahol az emberek összegyűlhetnek, megoszthatják egymással élményeiket, és közösen alkothatnak, miközben a gasztronómia örömeit élvezik.

A tervek szerint az eseménysorozat nem kizárólag zártkörűen működne, egy-egy alkalomra az Univer termékekkel örömmel főző influencereket is meghívnak majd.