Rossz híreket kaptak az angolok, csúszhat a teljes nyitás

Egészség2021. jún. 12.H. É.

A brit akár egy hónappal is elhalaszthatja a koronavírus-járvány miatti korlátozások teljes feloldását Angliában – értesült a BBC.

Az eredeti terv szerint június 21-re minden korlátozást feloldanak, és az angolok újra úgy élhetnek, mint a járvány harmadik hulláma előtt. A fokozatos nyitás utolsó lépése az lenne, hogy megnyithatnának az éjszakai klubok, és szabadon lehetne koncerteket, színházi előadásokat, esküvőket és egyéb rendezvényeket tartani.

Egyre nagyobb az aggodalom azonban amiatt, hogy gyorsan nő az új esetek száma, vélhetően amiatt, mert a Delta – vagyis az indiai – variáns könnyebben terjed.

A Downing Street forrásai hangsúlyozták, hogy még nem született végleges döntés.

Az adatokat még vizsgálják a hétfőre tervezett utolsó bejelentés előtt, és egy magas A dátum módosítása lehetővé tenné az oltási program kiterjesztését a fiatalabb korosztályokra.

Nagy-Britanniában a Covid-fertőzöttek és a halálesetek száma is emelkedik annak ellenére, hogy a felnőtteknek már a 78 százaléka megkapta legalább az első adag vakcinát, és több mint 55 százalékát kétszer is beoltották.

A jelentések szerint az utóbbi 7 napban csaknem 60 százalékkal nőtt a fertőzöttek száma, 10 százalékkal a haláleseteké. A tendencia április vége-május eleje óta mutat enyhén romló.