Külföldön terjeszkedik a Delta Systems

Elemzések2019. aug. 8.Növekedés.hu

A vállalat a leginnovatívabb területeire – így a smart city megoldásokra, a közlekedésinformatikára és a felhőszolgáltatásokra - terjeszkedik a régióban.

A Delta Systems Kft. a vállalat új stratégiája szerint innovációban élenjáró, nemzetközileg is versenyképes céggé válik néhány éven belül - közölte a Delta csoport és az Est Media kedden az MTI-vel közös közleményben. A Delta Systems Kft.-t július 30-án vásárolta fel a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Est Media Nyrt. A részvénykibocsátást is magában foglaló tranzakció eredményeképp

a teljes mértékben magyar tulajdonú Delta csoport vált az Est Media főrészvényesévé.

A közös közleményben kiemelték, a kedden bemutott öt évre szóló üzleti stratégia szerint a Delta Systems informatikai vállalat

a leginnovatívabb területeire - így a smart city megoldásokra, a közlekedésinformatikára és a felhőszolgáltatásokra - építve, az Ipar 4.0 fejlesztéseket kiemelten kezelve, a jelenlegi portfóliót bővítve válik meghatározó regionális tényezővé.

Az üzleti ügyfeleket kiszolgáló, többek között vezetékes és vezeték nélküli hálózatokkal, felhőszolgáltatással és IoT (Internet of Things, "a dolgok internete") termékekkel foglalkozó cég a jövőben nagy hangsúlyt fektet a saját termékfejlesztésre. Ezzel elsősorban az ipari digitalizáció területén jelenik majd meg, de hangsúlyt kapnak a vállalatfelvásárlások és a jelenlegi szerződésportfólió bővítése is.

Mindennek köszönhetően az árbevétel és a profitabilitás is várhatóan jelentősen növekedni fog - írják a közleményben.Csontos Zoltán, a Delta csoport menedzsmentjének tagja a közleményben úgy nyilatkozott, hogy a Delta Csoport növekedését emelik új szintre a tőzsdei megjelenéssel, illetve az új stratégia megvalósításával. 

Papp István, az Est Media igazgatósági elnöke a közleményben elmondta, fontos gazdaságpolitikai és vállalati célkitűzés a teljes közép-kelet-európai régióban, hogy a nemzetközi cégeknek beszállító iparvállalatok technológiai fejlesztések révén növeljék hatékonyságukat, ebben a folyamatban támogatják információtechnológiai megoldásokkal a hazai és régiós ipari szereplőket.

A Delta csoport a hazai informatikai szektor vezető szereplőinek egyike, több mint 260 főt foglalkoztat, a teljesen magyar tulajdonban lévő informatikai rendszerintegrátort 1987-ben alapították. 
A csoport árbevétele a 2018. július 1. és 2019. június 30. közötti üzleti évben várhatóan 31,3 milliárd forintot tesz ki, amelyből a Delta Systems Kft. árbevétele mintegy 16 milliárd forint.