Új vállalati divízióvezető az UniCredit Bankban és új elnök-vezérigazgató az UniCredit Leasing élén

Elemzések2019. júl. 3.Növekedés.hu

Soós Gábor lett az új vállalati divízióvezető, Vasadi Róbert pedig az Unicredit Leasing élére került.

Az UniCredit Bank Hungary Zrt. Vállalati, befektetési banki és privátbanki divízióját Soós Gábor, az UniCredit Leasing Hungary Zrt. korábbi vezetője irányítja 2019 április végétől.

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának elvégzését követően szakmai pályafutását az OTP Banknál kezdte 2002-ben. 2003-ban csatlakozott a HVB Bank Hungaryhez (ma UniCredit Bank) kis- és középvállalati termékmenedzserként. Később a középvállalati szegmens menedzsere lett Budapesten, ahol részt vett a bank kkv-termékkínálatának megújításában, valamint az új kkv-stratégia kidolgozásában és megvalósításában. 2006-2011 között az UniCredit Factoring Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatói pozícióját töltötte be, melyben az UniCredit-csoport nemzetközi működési elveinek megfelelően szervezte át a vállalatot. 2011-ben az UniCredit Bank Hungary vállalati hiteleinek átstrukturálásáért és a behajtásért felelős szakterület vezetője lett a Kockázatkezelési divízióban. 2016-tól 2019 áprilisáig pedig az UniCredit Leasing Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatói feladatait látta el.

Az UniCredit Leasing Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatói pozícióját – a Magyar Nemzeti Bank előzetes engedélyének hatályával – Vasadi Róbert veszi át.

Vasadi Róbert 2003-ban a Szolnoki Főiskola Külkereskedelmi szakán, majd 2007-ben a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodási szakán szerzett közgazdászdiplomát. Pályafutását 2003-ban kezdte a HVB Bank Hungarynél (ma UniCredit Bank) gyakornokként. 2004-ben csatlakozott a bank középvállalati értékesítési területéhez, ahol először üzletkötőként, majd 2007-től vezetőként szerzett tapasztalatokat. 2011-től a Nagyvállalati üzletág csapatának igazgatója, 2016-tól kezdődően pedig a teljes Nagyvállalati üzletág helyettes vezetőjeként támogatta a szakterület sikeres működését.