1500 iskolában 200 ezer diák tanul pénzügyi ismereteket szeptembertől

Hírek2018. aug 30.Növekedés.hu

Kreatív, hasznos és a pénzügyeket szórakoztatva tanító mobilapplikációt dolgozott ki a Pénziránytű Alapítvány általános iskolásoknak a Küldetések a pénz világában című, pénzügyi alapismereteket nyújtó tankönyve alapján. Szeptembertől 1500 iskolában már 200 ezer diák tanul pénzügyi ismereteket az alapítvány segítségével.

A Pénziránytű Alapítvány új pénzügyi oktatójátékot fejlesztett ki, amely elsősorban a 7-8. osztályos diákoknak és tanáraiknak kínál színvonalas, valódi kihívásokat jelentő, élményalapú pénzügyi ismeretszerzési lehetőséget. A mobil eszközökön elérhető oktatójáték alapjául az alapítvány 2017-ben megjelent „Küldetések a pénz világában” című -7-8. osztályos diákoknak szóló tankönyve szolgált, amely támogatja az élményalapú tanulást.

Az MNB támogatásával szeptembertől közel 200 ezer diák tanul már pénzügyi ismereteket az órarendbe építve. 

„Mobil játékunk kiváló példája a digitális, élményalapú tanulás megvalósulásának, így nagy örömmel nyújtjuk át a diákoknak, de az érdeklődő, játékos kedvű idősebb korosztálynak is.” – mondta Hergár Eszter, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A digitális játék összhangban van a Nemzeti Alaptantervvel (NAT), valamint a választható Gazdasági-pénzügyi kerettantervvel. A tesztelő diákok és tanárok három szóval jellemezték a játékot: kreatív, hasznos, átlátható.

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.