1500 iskolában 200 ezer diák tanul pénzügyi ismereteket szeptembertől

Hírek2018. aug. 30.Növekedés.hu

Kreatív, hasznos és a pénzügyeket szórakoztatva tanító mobilapplikációt dolgozott ki a Pénziránytű Alapítvány általános iskolásoknak a Küldetések a pénz világában című, pénzügyi alapismereteket nyújtó tankönyve alapján. Szeptembertől 1500 iskolában már 200 ezer diák tanul pénzügyi ismereteket az alapítvány segítségével.

A Pénziránytű Alapítvány új pénzügyi oktatójátékot fejlesztett ki, amely elsősorban a 7-8. osztályos diákoknak és tanáraiknak kínál színvonalas, valódi kihívásokat jelentő, élményalapú pénzügyi ismeretszerzési lehetőséget. A mobil eszközökön elérhető oktatójáték alapjául az alapítvány 2017-ben megjelent „Küldetések a pénz világában” című -7-8. osztályos diákoknak szóló tankönyve szolgált, amely támogatja az élményalapú tanulást.

Az MNB támogatásával szeptembertől közel 200 ezer diák tanul már pénzügyi ismereteket az órarendbe építve. 

„Mobil játékunk kiváló példája a digitális, élményalapú tanulás megvalósulásának, így nagy örömmel nyújtjuk át a diákoknak, de az érdeklődő, játékos kedvű idősebb korosztálynak is.” – mondta Hergár Eszter, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A digitális játék összhangban van a Nemzeti Alaptantervvel (NAT), valamint a választható Gazdasági-pénzügyi kerettantervvel. A tesztelő diákok és tanárok három szóval jellemezték a játékot: kreatív, hasznos, átlátható.