2 milliárd forintnyi jutalékot fizet a Szerencsejáték Zrt. értékesítő partnereinek

Hírek2021. feb. 8.MTI

A Szerencsejáték Zrt. újabb 2 milliárd forint jutalékkifizetést tervez 2021-ben a tavalyi közel 5 milliárd forint után, így minden egyes szerencsejáték termék eladása után pénzbeli támogatáshoz jutnak a társasággal partneri szerződésben álló kis- és középvállalkozások és azok dolgozói - közölte a lottótársaság az MTI-vel pénteken.

Kiemelték: az értékesítőket ösztönző program egy újabb eleme a viszonteladói hálózatot támogató akciótervnek.

A vállalat azzal a céllal indította el tavaly májusban az akciótervét, hogy ellensúlyozza a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásait a partneri lottózói hálózatában. A partneri hálózat közel 90 százaléka, azaz 2143 kis- és közepes vállalat csatlakozott a programhoz.

A közlemény szerint a programba belépők vállalták, hogy egyetlen munkavállalót se bocsátanak el 2021 évvégéig, emellett magasabb színvonalra emelik az értékesítést, illetve végrehajtják a nemzeti lottótársaság által meghatározott fejlesztéseket.

A Covid-19 járvány első hulláma alatt komoly forgalomeséssel küzdött a viszonteladói lottózói hálózat, a nyár folyamán azonban visszaépültek bevételeik és az utolsó negyedév egyes heteiben jóval meg is haladták a járvány előtti időszakot - tájékoztatott a társaság.