3,3 milliárd forintért izgulhatnak a SzerencseSzombat nézői

Hírek2020. nov. 20.Növekedés.hu

Az Ötöslottó e heti főnyereménye 17 hét halmozódást követően 3,3 milliárd forintos magasságban szárnyal. A sorsolást közvetítő SzerencseSzombat műsorvezetői és meghívott vendégei a televíziózás történetének izgalmas mérföldköveit elevenítik fel a lottóshowban, az Ötöslottó sorsolás hangulatáról pedig ezúttal a Groovehouse gondoskodik.

Továbbra sem volt telitalálat az Ötöslottón, így 17 heti halmozódást követően a várható főnyeremény ezen a héten 3,3 milliárd forint. Minden idők legnagyobb, 6,4 milliárd forintos főnyereményén kívül – amelyet idén márciusban vitt el egy szerencsés játékos – utoljára több mint másfél éve volt a jelenleginél nagyobb Ötöslottó jackpot: tavaly áprilisban 29 hét halmozódás után 4,1 milliárd forintot vihetett haza egy játékos.

A Luxor játékot kísérő beszélgetés témája a televíziózás világnapja lesz. A vendégek, Radványi Dorottya és Koltay Anna, az MTVA műsorvezetői, online formában csatlakoznak a műsorhoz. Többek között arról is lesz szó, hogy mikor indult el az első nyilvános televízióadás a tengerentúlon, illetve hogy melyik magyar feltaláló fejlesztette ki a modern, teljesen elektronikus televíziós rendszert.

A televíziózás nem csak a hírfogyasztásunkat és szórakozásunkat változtatta meg alapjaiban, de a lottózásra is nagy hatással volt.

A magyar nézők első alkalommal 1962. március 9-én kísérhették figyelemmel a televízió képernyőjén a lottósorsolást, és az azt megelőző szórakoztató műsort. Ezt követően hétről-hétre újabb és újabb helyszínekre szervezték a sorsolások nyilvános eseményét: kultúrházakba, strandokra, sőt még mozikba is. A legkülönlegesebb TV-s sorsolásokat Budapestről közvetítették, például a Divatcsarnokból, a Lottó Áruházból vagy valamelyik uszodából. 

A műsor második felében a több mint két évtizedes múltra visszatekintő, többszörös Fonogram-díj jelölt Groovehouse lép fel élőben.

November 20. és 28. között a Novemberi Extra Szerencsenapok akció is további nyereményekkel várja a játékosokat. Az akció napi és ráadás sorsolásán való automatikus részvételhez az Ötöslottó és a Hatoslottó esetében egy szelvényen legalább 1800 Ft, míg a Luxor esetében egy szelvényen legalább 1000 Ft értékben kell játszani.