3 tanács Warren Buffett-től

Hírek2018. márc. 16.Növekedés.hu

Nem sokaknak adódik alkalma arra, hogy a világ harmadik leggazdagabb emberével vacsorázhasson. Kína legfiatalabb sakkbajnoka nyolc évvel ezelőtt egy tehetségkutató program révén találkozhatott Warren Buffettel, akitől 3 olyan tanácsot kapott, melyeket megfogadva azóta is sikert sikerre halmoz.

Nem mindennapi helyzetben találta magát nyolc évvel ezelőtt Washingtonban az akkor 24 éves Kathy Xiaosi Gong, ugyanis találkozhatott az egyik legsikeresebb üzletemberrel, Warren Buffettel. A hölgy egy tehetségkutató programban vett részt, így került egy társaságba a világ egyik leggazdagabb emberével. Kathy később úgy nyilatkozott, hogy úgy érezte, meg kell ragadnia a lehetőséget, így minden bátorságát összeszedve vacsorára „hívta” a befektetési gurut. A történet érdekessége, hogy nem is szabadott volna az eseményen tartózkodnia, ugyanis a gálát eredetileg 25 fölötti fiatal nőknek rendezték eredetileg. Ugyan az a pár hónap ugyan nem sokat számít, de a szervezők nem akarták beengedni, végül azonban addig győzködte őket, hogy megengedték neki a részvételt. Valószínűleg az is sokat nyomott a latban, hogy ő volt Kína legfiatalabb sakkbajnoka: mindössze 10 esztendős volt, amikor elnyerte ezt a címet. Bár Buffett elutasította a merész vacsorameghívást, abba azonban végül beleegyezett, hogy egy rövid ideig elbeszélgessenek, és adjon neki néhány tanácsot. Íme:

  1. Mielőtt este elalszik, tegye fel magának a kérdést: tanult-e valami újat aznap.
  2. Mindig vegye fel a telefont. Az életben rengeteg olyan dolog lesz, ami elől legszívesebben elmenekülne vagy elhalasztaná, de végül mindig szembe kell néznie velük.
  3. Legyen alázatos, nem számít, milyen magasra is emelkedik a ranglétrán.

A most 31 éves Kathy pedig bölcsen megfogadta a tanácsokat. Nyolc év év alatt számos vállalkozást indított, legutóbb társalapítóként és játékfejlesztőként tevékenykedett a WafaGames-ben, amely üzlet egy új technológiát fejleszt a mesterséges intelligencia segítségével.

Ha kételkedik önmagában, a sorsdöntő találkozóra gondol vissza. „Néha fel kell tennem a kérdést önmagamnak, hogy még mindig meg van-e bennem az a bátorság, ami 24 éves koromban? Sokszor emlékeztetem magam arra a Warren Buffet-pillanatra.” – nyilatkozta a sikeres vállalkozó. Buffett egyébként nem szokott ingyen tanácsokat osztogatni. Egy nevét nem felfedő vállalkozó pár évvel ezelőtt 3,45 millió dollárt (közel 1 milliárd forintot) fizetett azért, hogy együtt ebédelhessen Warren Buffett-tel. A pénz végül egy olyan alapítványnak ment, amely ételt, egészségügyi és más szolgáltatásokat ajánl fel ingyen a rászorulóknak. Buffett már lassan 19 éve minden évben „eladja” egyszer az ebédidejét, hogy ezzel is segítse az alapítványt, és a liciten mindig tolonganak.
Forrás