A BKIK a fogyasztás ösztönzésével segítene a vendéglátókon

Hírek2021. jún. 17.MTI

A koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került fővárosi vendéglátóhelyek megsegítésére #újranyitvaBP szlogennel kuponprogramot indít a BKIK.

Nagy Elek, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke elmondta, hogy a BKIK a vállalkozások kamarai hozzájárulásából 75 millió forintos szolidaritási alapot hozott létre, hogy megsegítse a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került fővárosi vendéglátóhelyeket.

A #újranyitvaBP szlogennel indított kuponprogram keretében az alap terhére mintegy 10 ezer fővárosi vendéglátó a pandémia idején helytálló 10 ezer "mindennapi hőst" láthat vendégül 10-50 fős csoportban egy ebédre, vacsorára.

Nagy Elek kiemelte, hogy

a szolidaritási alapba a pandémiában kevésbé érintett vállalkozások befizetését is várják, hogy bővülhessen a támogatottak köre.

A kamara programjában a fővárosi vendéglátóipari vállalkozások pályázhatnak a fogyasztásikupon-támogatásra, megjelölve a vendégek körét és számát.

Nagy Elek hozzátette:

a fogyasztásösztönző programmal szeretnék megköszönni a pandémia idején nehéz helyzetben helytállók - köztük az egészségügyben, a közszolgáltatásban, az oktatásban, a rendvédelemben dolgozók, és szülők - munkáját is.   

A BKIK a program támogatásához nagyköveteket kért fel, akik a sajtótájékoztatón üdvözölték a kamara kezdeményezését, köztük Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Kautzky Armand színművész és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Semsei Rudolf, étteremtulajdonos arról beszélt, hogy a fővárosi vendéglátóiparban hiányoznak a szakképzett munkavállalók, nehezen térnek vissza, mert tartanak a járvány újabb hullámától.

Asztalos István, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesület elnöke pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a főváros turizmusának visszaépítése nemzetgazdasági érdek, ebben ügyes programokkal, összefogással lehet eredményt elérni.

A BKIK fogyasztásösztönző kampányának és eseményfinanszírozó programjának részletei, valamint a pályázati feltételek június 18-ától a ujranyitvabp.bkik.hu honlapon olvashatók.