A CIB anyabankja, az Intesa Sanpaolo lett az év bankja Nyugat-Európában

Hírek2020. dec. 31.HP

A CIB Bank anyabankja, az Intesa Sanpaolo nyerte a The Banker magazin „The Bank of the Year in Western Europe” és „The Bank of the Year in Italy” kitüntetést, ezzel az Intesa Sanpaolo lett az első olasz bank, amelyet Nyugat-Európa legjobb bankjának választottak.

A CIB Bank anyabankja, az Intesa Sanpaolo nyerte a The Banker magazin „The Bank of the Year in Western Europe” és „The Bank of the Year in Italy” kitüntetést, ezzel az Intesa Sanpaolo lett az első olasz bank, amelyet Nyugat-Európa legjobb bankjának választottak.

A díj nemzetközi bírálótestülete a kiválasztásakor figyelembe vette az Intesa Sanpaolo erős pénzügyi teljesítményét és az olasz UBI Banca-val történt sikeres egyesülését, amely tovább erősíti az Intesa Sanpaolo európai versenyhelyzetét. A testület külön értékelte az Intesa Sanpaolo koronavírus járvány során mutatott, az olasz gazdaság és társadalom támogatásában meglévő létfontosságú szerepét.

Marco Elio Rottigni, az Intesa Sanpaolo nemzetközi leányvállalati részlegének vezetője kijelentette:

Az Intesa Sanpaolo Európa egyik legjobban teljesítő bankcsoportja, kiemelkedik mérlegének erősségével. Az olasz UBI Bancaval való egyesülés után a piaci kapitalizáció szerint az euróövezeti rangsor első helyén áll, számos teljesítmény és pénzügyi mutató szerint a legjobb európai bankok közé tartozik. Az elismerés nemcsak ezeket az erősségeket tükrözi, hanem azt is, hogy az UBI Banca felvásárlása utat nyitott olyan innovatív banki egyesülési technikák előtt, amelyeket az olasz szabályozó hatóságok nagyra értékeltek és jóváhagytak. Az ilyen rangos és szilárd bankcsoporthoz tartozás nemzetközi leányvállalatainkat még inkább hozzásegíti ahhoz, hogy a közös lehetőségekből, szinergiákból és legjobb nemzetközi gyakorlatokból saját piacukon is profitáljanak, jelentősen hozzájárulva a teljes bankcsoport sikeréhez. A koronavírus járvány ezt még hangsúlyosabbá tette: számos közös kezdeményezést indítottunk a helyi gazdaságok, ügyfeleink, munkatársaink támogatása érdekében, értéket teremtve mindazoknak a közösségeknek, amelyekben a bankcsoport működik.

intesa sanpaolo

Intesa Sanpaolo

Az Intesa Sanpaolo Európa egyik legszilárdabb és legjövedelmezőbb bankja, amely vagyonkezelési, lakossági, vállalati és befektetési banki, vagyonkezelési és biztosítási szolgáltatások teljes kínálatát nyújtja ügyfelei részére.

Olaszországban piacvezetőként az Intesa Sanpaolo közel 14,6 milló ügyfelet szolgál ki digitális és hagyományos csatornáin keresztül.

A Csoport nemzetközi leánybankjai további 7,2 millió ügyfelet szolgálnak ki Közép-Kelet-Európában, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. Az Intesa Sanpaolo a világ egyik legfenntarthatóbb bankja. A Csoport az értékteremtést tágan értelmezi, társadalmi célokat támogatva és reálgazdaságot ösztönözve. A fenntartható növekedés iránti elkötelezettségének részeként az Intesa Sanpaolo 5 milliárd euró összegű finanszírozási keretet hozott létre a körforgásos gazdaság támogatására.

Az Intesa Sanpaolo mélyen elkötelezett az olyan kulturális kezdeményezések iránt, amelyeket önállóan vagy olasz és külföldi partnerekkel közösen támogat.