A gazdasági világrend újraformálásáról tart konferenciát a Nemzetközi Közgazdasági Társaság 

Hírek2021. szept. 7.Növekedés.hu

A gazdasági világrend újraformálására hozott létre egy munkacsoportot a közelmúltban a Nemzetközi Közgazdasági Társaság (IEA) olyan tagokkal, mint Dani Rodrik IEA-elnök, a Nobel-díjas Eric Maskin vagy éppen Yang Yao, a Kínai Közgazdasági Kutatóközpont igazgatója.

Az IEA vezetői úgy látják, hogy az elmúlt évtizedek hiperglobalizációs gazdasági modellje súlyos kihívásokkal néz szembe.

Kína és India világgazdasági súlyának erősödése és a koronavírus-járvány globális gazdasági hatásai kapcsán egyre több helyről hallani azt, hogy az eddigi gazdasági világrend újragondolására lenne szükség.

E gondolatok, elméletek megvitatására szólítja meg az IEA a világ közgazdászait egy vitasorozat elindításával. A kezdeményezésről további részletek ezen a linken olvashatók.

A sorozat első online konferenciáját 

2021. október 5-én, kedden magyar idő szerint 15 órakor 

tartják a Zoom alkalmazásban.

A rendezvény címe: “Not Zero Sum – The Case for Alternate World Orders”, előadója pedig Danny Quah (National University of Singapore). Felkért hozzászólók: Keyu Jin (London School of Economics, a World Economic Forum Young Global Leader vezetője), Steve Walt (Harvard University) és Daojiong Zha (Peking University). Moderátor: Dani Rodrik (Harvard University, az IEA elnöke).

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötöttRegisztrálni ezen a linken lehet.