A kábeled mellé most ingyen online videótéka jár!

Hírek2018. feb. 27.Növekedés.hu

A cím csábító, és bizonyos akciók keretében itthon is jól lehet járni. Most azonban a legújabb amerikai őrületet nézzük meg: az egyik ottani vezető szolgáltató, a Verizon egy éves, ingyenes Netflix előfizetéssel csábítja ügyfeleit. Fokozva az amúgy is „háborús” hangulatot a tengerentúli távközlési piacon. Elképesztően nehéz évek vannak a távközlési-, illetve a kábelszolgáltatók mögött az Egyesült Államokban. Főként a vonalas telefonok és a mobil hanghívások szintje olvad alaposan, hiszen az okostelefonokon ott a Facebook, a Google, vagy éppen a Skype és a Viber, hogy csak a legismertebbeket említsük. Az SMS-t már csak az öregek használják, telefonálás helyett is egyre gyakoribb a chat. De ha hanghívást kell bonyolítani, akkor is a netes adatforgalmat „rágjuk”, vagy az otthoni wifin lógva „szkájpolunk”. A kábeltévé szolgáltatásokat pedig az olyan netes lehetőségek „tizedelik”, mint a Hulu vagy a Netflix, melyek egyre több helyen nem csak kiegészítő szerepet töltenek be, hanem egyenesen a kábeltévé helyett, nem pedig mellette választják az emberek.

A minap a Verizon gondolt egy nagyot, és egy évig ingyenes, azaz mintegy 34 ezer forint értékű Netflix előfizetést ajándékoz ügyfeleinek.
Persze csak azoknak, akik a nálunk is ismert internet-tévé-telefon hármas csomagot egyszerre fizetik elő, és persze két év hűséget vállalnak. A szaknyelven triple pay-nek nevezett modell odakint nem két fillér. Még a limitált tévés triple pay csomag is havi 80 dollár, azaz húszezer forint. De ha valaki több adót akar, az már 95 dollár, igaz ott 255 csatorna jár e mellé. Sőt, 110 dollárért, azaz majd' havi 30 ezer forintért már 330 tévécsatorna is jár, melyek közül százat nagy felbontásban csodálhatunk meg. E mellé egy kis vevőcsalogatásra pedig – úgy tűnik – belefér a Netflix közepes, Standard csomagja is, ami amúgy havi 11 dollárba kerül. (Akinek már van Netflix-e, az is megkapja jóváírásként a havi 11 dollárt.) E vevőmegtartó ötlet sikerességét most a BI Intelligence nevű elemzőcég kétségbe vonja.
Friss kutatásuk szerint a vásárlók 88 százalékának nem jelentenek szinte semmit ezek az ingyenes „mellécsomagolós” akciók.
Hasonló akciókat szervezett például a T-Mobile szeptemberben, a One nevű csomagjuk előfizetőinek, ha azok két vagy több hanghívásra alkalmas telefonvonalat fizetnek. Az AT&T kiemelt ügyfeleit HBO előfizetésekkel csábította és DirecTV Now applikációján keresztül ingyenes videókat tett elérhetővé. Sprint pedig a Tidal zeneszolgáltató tartalmait kínálta, és a legnagyobb csomagjaira előfizetők számára költségmentes Hulu tagságot kínált fel. A fenti akciók ugyanakkor általában korlátlan ideig érvényesek, míg a Verizon Netflix ajánlata csak egy évre szól. Nagy előnye viszont, hogy semmilyen extra telepítést nem kíván, az ügyfeleknek csupán a set top box-on a 838-as csatornára kell kapcsolniuk, ahol azuán szabadon kereshetnek a világ legnagyobb online tékájában, amelynek  nem kevesebb, mint 117 millió előfizetője van világszerte és több tízezer, online filmet, sorozatot, műsort, sportközvetítést, és újabban saját gyártású, exkluzív tartalmakat kínál.

Videók ajánlása vagy bármi