A legnagyobb szlovák mozi-üzemeltető belép a román piacra

Hírek2018. okt 5.Növekedés.hu

A Cinemax első beruházása eléri a 4 millió eurós értéket. A legnagyobb szlovák multiplex mozihálózat, a Cinemax megnyitja első két egységét Romániában, jelentette be a közelmúltban a vállalat. A sok termes mozikomplexumok egyike Bukarestben, a másik Brassóban nyitja kapuit, várhatóan 2019 első hónapjaiban. A filmvetítések 24 teremben zajlanak majd, befogadóképességük 2 ezer néző lesz. A két beruházás értéke eléri a 4 millió eurót (1 euró =323,92  Ft). „A két mozi megnyitása márkánk romániai bevezetésének első lépése. Számottevő hálózatot akarunk kiépíteni és jelentős piaci részesedésre törekszünk” mondta a Cinemax vezérigazgatója, Michal Drobny. A szlovák vállalkozás a következő két évben 30 vetítőtermet kíván létrehozni és már számos helyi bevásárlóközponttal kötött együttműködési megállapodást. A Cinemax a Continental Film, egy magánvállalatok által 1997-ben alapított üzleti csoport egyik tagja. Jelenleg 13 multiplex mozit üzemeltet Szlovákiában, 65 vetítőteremmel.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.