A Magyar Nemzeti ismét megnyitja kapuit

Hírek2020. jún. 19.MTI

A Magyar Nemzeti Múzeum és tagintézményei szombattól ismét megnyitják kapuikat, a járványhelyzetre való tekintettel az intézmény tereiben a saját maszk viselése kötelező és a bejáratnál kézfertőtlenítő automaták biztosítják a fertőtlenítést - közölte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) pénteken az MTI-vel.

A MNM az állandó kiállítások mellett a járvány előtt épphogy megnyitott Közös Időnk '89-90 című közösségi kiállítását is látogathatóvá teszi.

A tervekkel ellentétben a Clara - Rotschild Klára - divatkirálynő a vasfüggöny mögött című időszaki kiállítás technikai okok miatt egyelőre még zárva tart.

A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum június 23-tól várja az érdeklődőket - olvasható a közleményben. Mint írják, a kiállítások megtekintése előzetes regisztrációval lehetséges 10 órától 18 óráig 4 idősávban. A múzeum elsősorban online jegyvásárlásra biztatja a látogatókat a Jegymester felületén. Az épületben a 2 órás idősávokban 250 látogató tartózkodhat.

Előzetes jegyvétellel 200 fő érkezhet, de az intézmény azokra is gondol, akik korábban nem regisztráltak.

Az idősávokon belül maximum 50 fő a pénztárban, bankkártyával történő fizetés után szintén beléphet. Amennyiben a múzeumban egyidőben jelenlévő látogatók száma eléri a 250 főt, az ezen felül érkező látogatóknak a következő idősávig várakozniuk kell.

A megújult Múzeumkertben szombattól minden szombat és vasárnap egy vezetett kerti sétán vehetnek részt az érdeklődők.

Öt héten keresztül, június 29-i indulással tábort szerveznek, amelyekben minden turnus más történeti kort érint majd.

A Magyar Nemzeti Múzeum köszönetet mond annak a több tízezer lelkes érdeklődőnek, akik a 3 hónapos zárva tartás alatt végig aktívan követték a múzeum online felületeit, ezek az oldalak továbbra is frissülő tartalmakkal várnak mindenkit - áll az összegzésben.