A Manchester United maradt a legértékesebb klub Európában

Hírek2018. máj 25.Növekedés.hu

A legjobb 32 futballklub működési bevételei 8 százalékkal bővültek. Ismét a Manchester United lett a legértékesebb európai futballklub, olvasható a BBC honlapján. A világ egyik legnagyobb üzleti tanácsadó cége, a KPMG szerint értéke mintegy 3,25 milliárd euró (1 euró = 318,80 Ft). A legjobb csapatok „vállalkozási értékéről” készített KPMG – listát angol klubok vezetik, megelőzve a spanyol Real Madridot és a Barcelonát. A tanulmány, amely a 2015-16 és a 2016-17 évi labdarúgó-szezonok eredményein alapul, a nyereségességet, a televíziós jogokat, a népszerűséget, a csapatokban rejlő lehetőségeket és a stadionok értékét vette figyelembe. Az elemzésben szereplő 32 csapat körében az angol első osztály, a Premier League klubjai az első tízből hat helyet foglalnak el. Andrea Sartori, a KPMG országos sport-divíziójának vezetője és a jelentés szerzője azt állítja, hogy a labdarúgás ágazatának össz-értéke a tavalyi évben növekedett. „A növekedést különböző tényezők alapozták meg, ezek egyike a legjobb 32 csapat működési bevételeinek 8 százalékos bővülése volt”. „A megdöbbentő átigazolási ügyletek és a klubok alkalmazotti körének egyre emelkedő költségei ellenére e csapatok értéke dinamikusan növekszik, hiszen az adózás előtti nyereség a tavalyi évhez képest mintegy 17 szeresére emelkedett”. Andrea Sartori szerint „e növekedés egyik oka az angol klubok jelentős befolyása, illetve sok közepes méretű klub javuló pénzügyi helyzete, ami jelzi azt is, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség, az UEFA tisztességes versenyzésre vonatkozó pénzügyi szabályai érvényesülnek.” Ebben az évben 12 klub értéke haladta meg az 1 milliárd eurót, kettővel több, mint 2017-ben. Hat „vállalkozási értéke” magasabb a 2 milliárd eurós határnál: három az angol első ligából, kettő Spanyolországból és egy Németországból.

A legjobb 10 európai klub „vállalkozási értéke”

  • Manchester United - 3.255 milliárd euró
  • Real Madrid - 2.92 milliárd euró
  • Barcelona - 2.78 milliárd euró
  • Bayern München - 2.55 milliárd euró
  • Manchester City - 2.16 milliárd euró
  • Arsenal - 2.10 milliárd euró
  • Chelsea - 1.76 milliárd euró
  • Liverpool - 1.58 milliárd euró
  • Juventus - 1.30 milliárd euró
  • Tottenham - 1.29 milliárd euró
Forrás: KPMG

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.