A Mastercard üdvözli az elektronikus fizetéseket támogató kormánydöntést

Hírek2020. júl. 17.MTI

A Mastercard üdvözli a kormány döntését, amelynek alapján 2021. januárjától minden online pénztárgép használatára kötelezett kereskedőnek biztosítania kell ügyfelei számára az elektronikus fizetés lehetőségét. A rendelkezés utat nyithat az azonnali fizetési rendszerben rejlő lehetőségek mélyebb kiaknázásának, és  tovább erősödhetnek majd az érintésmentes kártyás fizetések is - közöte a cég pénteken az MTI-vel.

Hisszük, hogy a mostanihoz hasonló döntések komoly előrelépést jelentenek a magyar gazdaság valamennyi szereplője számára. A fogyasztók közül sokan vártak már egy ilyen döntésre, hiszen így ők választhatnak majd az egyes fizetési módok között

- mondta a törvény kapcsán Eölyüs Endre a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

A Mastercard szerint a mostani döntés az érintésmentes kártyás fizetés további terjedését is segíti, hiszen ehhez az infrastruktúra javarészt biztosított: több mint 8 millió, érintésmentes fizetésre alkalmas bankkártya van a vásárlóknál és egyre többen használják okoseszközeiket is fizetésre.

Az MNB adatai is alátámasztják, hogy közkedvelt fizetési módról van szó: a Magyarországon kibocsátott bankkártyás tranzakciók 85 százaléka már most érintésmentesen történik - írták a közleményben. A vállalkozások is szívesen választanak kipróbált és bevált megoldásokat, különösen igaz ez a vendéglátással és turizmussal foglalkozó szektorra, ahol a magyar ügyfelek, vásárlók mellett fontos szempont, hogy a külföldi turisták is egyszerűen és gyorsan fizethessenek majd elektronikusan.