A németek szívesen adóznak az infrastruktúra fejlesztésének finanszírozására

Hírek2019. jan 11.Növekedés.hu

A németek döntő többsége belátja, hogy a kormány kiadásainak finanszírozása érdekében az adókra szükség van. Számos más országban messze nem ekkora a megértés. Az erőteljes gazdasági növekedés és az alacsony munkanélküliség 2018 első hat hónapjában rekord méretű, 48,1 milliárd eurós költségvetési többletet eredményezett Németországban. A kialakult helyzet megosztotta a politikaformálókat azzal kapcsolatban, mit kellene tenni a keletkezett többlettel. A Zöld Párt és a Bal Párt törvényhozói a beruházások növelését, a közép-jobb pártok és a vállalkozásbarát Szabad Demokraták képviselői adócsökkentést szeretnének. A kezdeményezés tárgyához kapcsolódik egy, az ENSZ megrendelésére készített tanulmány. Egy svájci tudományos intézet, a Basel Institute of Commons and Economics azt vizsgálta, hogy egyes országok polgárai hogyan gondolkodnak az ENSZ Fenntartható Fejlődés Programjának céljaival, illetve az ezzel összefüggő adófizetési kötelezettséggel kapcsolatban.   Az intézet 141 országban több, mint 16 ezer személy véleményét összegezte, mondta a Deutsche Welle hírügynökség munkatársának  Alexander Dill igazgató. A válaszadóktól azt kérték: 1-től 10-ig terjedő skálán értékeljék, honfitársaik mennyire szívesen fizetnek adókat az infrastruktúra, az egészségügy, az oktatás és egyéb célok finanszírozása érdekében. A pontszámok alapján az intézet rangsort készített, amely a következő eredményt hozta: Németország: 7.0 Kambodzsa: 6.7 Ausztria: 6.4 Koszovó: 5.6 Banglades: 5.5 Pakisztán: 5.2 Afganisztán: 5.2 Nepál: 4.9 Bosznia Hercegovina: 4.7 Albánia: 4.5 Szerbia: 4.1 Montenegró: 3.9 Brazil: 3.4 Macedónia: 3.2. A tanulmány részletes ismertetésére ez év tavaszán kerül sor - írja a dw.com.    https://www.dw.com/en/germans-happiest-to-pay-taxes-to-fund-infrastructure/a-46952672

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.