A Provident vezérigazgatója csatlakozott a BOM a Magyar Sportért Alapítvány kuratóriumához

Hírek2024. jan. 31.Növekedés.hu

A Provident Pénzügyi Zrt. a magyar pénzügyi szektor egyik meghatározó szereplőjeként korábban bejelentette együttműködését a BOM a Magyar Sportért Alapítvánnyal. A Provident vezérigazgatója csatlakozott az Alapítvány kuratóriumához és az Alapítvány mellett állva további támogatását ígéri a magyar sportéletnek.

A Provident immár több mint két évtizedes fennállása alatt folyamatosan kiemelt szerepet szán a magyar sportélet támogatásának. A vállalt elhivatottan támogatja a Ferencvárosi Torna Clubot, és korábban is szerepet vállalt a kézilabda, a kosárlabda és a jégkorong támogatásában is.

Mindeközben folyamatosan bevonja 2200 munkavállalóját a sportsikerek támogatásába. A vállalat tavaly óta szoros együttműködésben áll a Soroksár férfi labdarúgó csapatával is, amelynek egyik főszponzora lett.

Amellett, hogy a vállalat minden kollégája büszke arra a szerepre, amelyet a Provident a hazai sportéletben betölt, én személy szerint is nagyon megtisztelőnek érzem, hogy csatlakozhattam a BOM a Magyar Sportért Alapítvány kuratóriumához. A vállalatnál hiszünk a sport közösségteremtő erejében, ezért is döntöttünk úgy, hogy ezúttal a legtehetségesebb ép és parasportolóink számára biztosítandó kettős karrier lehetőségébe invesztálunk a BOM Alapítvány Berzeviczy Albert Ösztöndíj, valamint a Magyar Sportért Mentor Programjainak a támogatásával. Az olimpiai és paralimpiai mozgalom nemcsak a sportolóknak ad sokat, hanem nekünk, szurkolóknak is kiemelt jelentőségű, ezért a kuratóriumban is azon fogok dolgozni, hogy az elkövetkező olimpiai megmérettetéseken minél többször hangozzon fel a magyar himnusz

– mondta el Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.

A pénzügyi szolgáltató vezetése úgy véli, hogy a sportsikerekhez szükséges kitartás és elkötelezettség párhuzamba állítható az üzleti élettel, és ezek a közös értékek szilárd alapot képeznek a Provident és a BOM Alapítvány együttműködésének, melynek részeként a vállalat a hozzájárulhat legfiatalabb magyar sportolók olimpiai és paralimpiai felkészüléséhez.

A Provident a most nyújtott anyagi támogatás révén szeretne hozzájárulni a fiatal élsportolók sikeréhez. Szirmák Botond, a Provident vezérigazgatója, az Alapítvány új kuratóriumi tagjaként azon fog munkálkodni, hogy erősítse a két szervezet közötti szoros együttműködést.

Nincsen annál nagyobb megtiszteltetés a BOM Alapítvány számára, mint amikor egy olyan nemzetközileg is ismert vállalat, mint a Provident Pénzügyi Zrt., nemcsak anyagilag biztosít támogatást, de az első számú vezetőjével személyesen is részt vesz a tevékenységünk irányításban. Szirmák Botond személyében a magyar pénzügyi világ egyik a sport iránt legelkötelezettebb felsővezetőjével erősít az alapítványunk kuratóriuma

jelentette ki Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM a Magyar Sportért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A Provident és a BOM együttesen kötelezik el magukat a magyar sportélet folyamatos fejlesztése mellett.