A Tesla főnöke beszólt a Felügyeletnek

Hírek2018. okt 6.Növekedés.hu

Nagyon utálja a részvények esésére játszó spekulánsokat. A közelmúltban Elon Musk egy tweet-bejegyzésében közölte: a Tesla részvényeit ki akarja vezetni a tőzsdéről és azt állította: a tranzakcióhoz szükséges finanszírozás „biztosított”. Azt ígérte, hogy a Tesla-részvényekért 420 US dolláros árat fog fizetni. A bejelentést követően rövid ideig emelkedett a részvények árfolyama, később azonban visszaesett. A részvény árfolyamának esésére játszó spekulánsok (a „shortolók”) azt állították, hogy Elon Musk bejelentése miatt milliókat veszítettek. Jól ismert, Elon Musk mennyire utálja a short-sellereket. Egy ízben kijelentette: „ezek semmirekellők, akik azt akarják, hogy meghaljunk”. A SEC megítélése szerint Elon Musk bejelentése „hamis és félrevezető volt”. A Tesla vezére, hogy elkerülje a SEC értékpapír-csalás gyanúja miatt kilátásba helyezett eljárását, beleegyezett, hogy leköszön a Tesla elnöki tisztségéről és vállalta, hogy 20 millió dollár büntetést fizet. A megállapodás értelmében azonban vezérigazgatói tisztségét megtarthatja.

Elon Musk újabb tweet-üzenetében az amerikai Értékpapír-és Tőzsde Felügyeletet (Securities and Exchange Commission, SEC), a „Vesztésre Játszó Spekulánsokat Gazdagító Bizottságnak” (Shortseller Enrichment Commission) titulálta és közölte: a Bizottság „hihetetlen munkát” végez.
Image Copyright @elonmusk@ELONMUSK A SEC nem kívánt észrevételeket fűzni a tweet-bejegyzéshez. A felügyeleti hatóság elleni kirohanás után Elon Musk visszautalt egy 2012-es bejegyzésére, amelyben a short sellereket „indokolatlanul rosszindulatúnak” nevezte és rámutatott, hogy megváltozott a véleménye. „Az elmúlt néhány évben ezek az emberek megtanítottak arra, hogy valójában tudatosan rosszindulatúak” írta.

„Amit tesznek, azt jogellenessé kellene nyilvánítani.”

A BBC észak-amerikai technológiai újságírója, Dave Lee szerint sokan arra számítottak, hogy Elon Musk „úrrá lesz twitter-szokásain”. A tweet megjelenését követően a Tesla részvényei több, mint 4 százalékot estek.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.