A VELUX Cégcsoport az EY Fenntarthatósági Díj nyertese 2022-ben

Hírek2022. szept. 14.Növekedés.hu

A VELUX Cégcsoport vehette át tegnap Koppenhágában az EY és a Dán Kereskedelmi Kamara Fenntarthatósági Díját klímastratégia kategóriában. A rangos elismerést a vállalat az értékláncon belüli károsanyag-kibocsátás drasztikus csökkentésére fókuszáló erőfeszítéseiért, valamint a teljes múltbeli működéséből származó szén-dioxid-kibocsátás visszamenőleges semlegesítéséért kapta.

A Klímastratégiai Díjat az a vállalat kaphatja meg, amely különösen ambiciózus célokat és feladatokat fogalmaz meg a klímaváltozást érintő stratégiájában. A független zsűri úgy látta, hogy a VELUX Cégcsoport jó példaként szolgál arra, hogyan képes egy nagy, jó alapokon álló vállalat átalakulni és valódi különbséget elérni

– mondta Jan C. Olsen, az EY Denmark vezérigazgatója.

Anders Götzsche a díjátadón (Forrás: VELUX)

A győztes kihirdetésének pillanatában nagy volt az izgalom a kategória igen erős mezőnyében. A VELUX Cégcsoport rendkívül büszke arra, hogy klímastratégiájáért elnyerte a díjat.

Nagyon örülünk és megtiszteltetés számunkra, hogy elnyertük ezt a díjat. Fenntarthatósági stratégiánk nagy hangsúlyt fektet a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére a vállalat minden területén, valamint azon dolgozunk, hogy a működésből származó korábbi kibocsátásainkat is semlegesítsük. Jó látni, hogy munkánkat elismerik és megbecsülik. Reméljük, hogy cselekedeteink arra ösztönöznek majd másokat is, hogy a tudománynak megfelelően alakítsák át a működésüket, és egyrészt csökkentsék saját kibocsátásukat, másrészt pedig saját értékláncukon túlmutató megoldásokba fektessenek be

– mondta Anders Götzsche, a VELUX Cégcsoport pénzügyi igazgatója és ideiglenes vezérigazgatója.

A VELUX Cégcsoport 2020-ban elindított fenntarthatósági stratégiájának célja a vállalat működéséből származó szén-dioxid-kibocsátás nullára csökkentése (1. és 2. feladatkör), valamint az értékláncból származó kibocsátások felére csökkentése (3. feladatkör) 2030-ra.

A VELUX emellett kötelezettséget vállalt az 1941-től 2041-ig, fennállásnak 100 éves évfordulójáig a vállalat történelmi szén-dioxid-kibocsátásának semlegesítésére. Ennek érdekében a vállalat a Természetvédelmi Világalappal (WWF) karöltve természetvédelmi és erdő-helyreállítási projekteket dolgoz ki szerte a világon, emellett pedig részese kíván lenni a teljes építőipari szektor fenntarthatósági átalakításának is.