A Wizz Air a világ egyik legbiztonságosabb légitársasága

Hírek2019. aug. 3.Növekedés.hu

A légitársaság flottájának átlagos életkora alig 4,7 év.

Az AirlineRatings.com, a repülési szolgáltatókat minősítő platform a Wizz Air-t a 2019-es év 10 legbiztonságosabb fapadosai közé sorolta a világon.

A vállalat, amely a diszkont cégek körében vezető szerepet vívott ki magának Közép-Kelet Európában, napjainkban a kontinens egyik leggyorsabban növekvő légitársasága. 

Az értékelés során az AirlineRatings.com átfogó szempontrendszert alkalmaz. Figyelembe veszi a kormányzati és az ágazati ellenőrző szervek értékeléseit, a légitársaságok baleseteinek és súlyos működési problémáinak jegyzékét, a működés eredményességét, az ágazat biztonságát javító kezdeményezéseket, valamint az érintett cég flottájának életkorát. 

A Wizz Air számára hatalmas elismerés, hogy a világ legbiztonságosabb 10 fapados légitársaságai közé sorolták. Megerősíti a vállalat szigorúan követett stratégiáját, amely a biztonságot elsőszámú célkitűzésének tekinti. 

A Wizz Air a világ egyik legfiatalabb flottájával dolgozik. Jelenleg 115 Airbus A320, A321ceo és Airbus 321neo géppel rendelkezik, amelyek átlagos életkora 4,7 év. A társaság már megrendelt további 274 darabot a világ leghatékonyabb, egy belső folyosós gépéből, az Airbus321neo-ból. 

A Wizz Air Európa vezető karbantartó vállalkozásával dolgozik annak érdekében, hogy modern és fiatal flottáját megkérdőjelezhetetlen állapotban tartsa. A cég 2004. évi indulása óta jelentős időt és pénzt fordított biztonsági kultúrájának és szabályrendszerének erősítésére. 

Személyzetének oktatási és képzési rendszere világszintű. A közelmúltban nyitotta meg modern oktatási központját, amely Európa egyik legkorszerűbb ilyen intézménye: rendelkezésére áll két Airbus A320 CAE 7000XR Series repülési szimulátor, egy TFC típusú, a legfejlettebb technikát képviselő Emergency Evacuation Trainer, vészhelyzeti kiszállásokra felkészítő rendszer és egy, az esetleges tüzek kezelésének gyakorlására szolgáló  V9000 Commander Next-Generation Fire Trainer. E központban zajlik valamennyi pilóta és fedélzeti személyzet gyakorlati felkészítése. 

Diederik Pen, a Wizz Air operatív alelnöke és műveleti főigazgatója kijelentette:

A biztonság a jövőben is a legfontosabb célkitűzésünk marad. Büszkék vagyunk arra, hogy bekerültünk a világ 10 legbiztonságosabb légitársasága közé, ami megerősít bennünket abban, hogy helyes irányt követünk és a tavalyi évben kapott, hét csillagos biztonsági értékelést valóban megérdemeltük. A biztonságon túl hivatásunknak tekintjük, hogy több, mint 650 járatra, 147 különböző cél-állomásra és 44 országra kiterjedő hálózatunk valamennyi utasunk számára páratlan utazási élmény kínáljon.