Akár egy szelfivel is nyitható új számla - A GRÁNIT eBank alkalmazása is elérhető a HUAWEI AppGallery-ben

Hírek2021. ápr. 14.Növekedés.hu

Újabb pénzintézet alkalmazásával bővült a Huawei saját alkalmazásáruháza, az AppGallery. A GRÁNIT Bank eBank appjával az ügyfelek akár egy szelfivel új számlát nyithatnak, használhatják a QR-kódos fizetést és a beépített pénzügyi asszisztens segítségével a kiadásaikat és bevételeiket is nyomon követhetik, illetve elemezhetik.

A Huawei AppGalery-ből letölthető GRÁNIT eBank pénzügyi mobilalkalmazáson keresztül lehetőség van teljesen elektronikusan számlát nyitni, ehhez egy új típusú elektronikus személyazonosító igazolványra, egy lakcímkártyára és egy okostelefonnal készített szelfi beküldésére van szükség.

Egyszerűsített banki műveletek

A Gránit Bank ügyfelei azonnal használhatják a Magyar Nemzeti Bank követelményeinek megfelelő QR-kódos fizetést, illetve fizetési kérelmet küldhetnek bankon belüli és kívüli partnereiknek egyaránt. A fizetési kérelem elfogadásának feltétele, hogy a címzett bankjánál elérhető legyen ez a szolgáltatás, és a fizető fél aktiválja is azt, azaz szerződjön erre a bankjával. Az alkalmazásban lehetőség van másodlagos azonosító, azaz e-mail cím, mobilszám vagy adóazonosító/adószám rögzítésére pénz fogadásához, így a pénzt küldő az app felhasználójának bankszámlaszáma helyett a könnyen megjegyezhető e-mail címére vagy a mobilszámára is utalhat. Emellett a bankszámlaforgalom alapján személyes pénzügyi menedzser segíti a felhasználót kiadásai és bevételei elemzésében.

Az alkalmazásba ujjlenyomattal vagy Face ID-val is be lehet lépni, egy pillanat alatt módosíthatók a bankkártyalimitek és egy kattintással zárolható, vagy feloldható a kártya. A felhasználó a saját biztonsága érdekében a képernyőn látható számlaegyenleget egy érintéssel elrejtheti.

A GRÁNIT Bank díjnyertes mobilappja több modellen, többek között a Huawei P40, a P40 Pro, a Mate30 Pro, a Mate40 Pro, a Mate Xs, a P smart 2021, az Y6p, valamint az Y5p okostelefonokon érhető el.