Andreas Treichl, az Erste Group elnök-vezérigazgatója lett az év bankára az Euromoney-nál

Hírek2019. júl. 17.Növekedés.hu

Andreas Treichl, az Erste Group Bank AG elnök-vezérigazgatója lett az Év Bankára 2019-ben a világ egyik vezető pénzügyi szaklapja, a Euromoney éves Kiválóságért Díjainak kiosztásakor. Egyúttal az Erste osztrák, román és szlovák leányvállalata nyerte a legjobb banknak járó díjat országaikban.

A zsűri a díjjal Andreas Treichl a kelet-közép-európai régió bankszektorának fejlődése érdekében végzett munkáját ismerte el, kiemelve az Erste jövőbelátó digitális stratégiáját, amely a George platformon alapul, valamint az elnök-vezérigazgató elkötelezettségét, hogy a pénzügyi szolgáltatások elérhetővé váljanak minél szélesebb rétegnek.

A Euromoney zsűrije kiemelte, hogy Andreas Treichl 22 éven át tartó vezérigazgatói tevékenysége alatt az Erste Group hagyományos osztrák takarékpénztárból hat kelet-közép-európai országban leányvállalatokat működtető, több mint 16 millió ügyféllel és 47 ezer munkatárssal rendelkező tőzsdei tárasággá fejlődött. Andreas Treichl kezdettől fogva arra összpontosított, hogy az Erste a régió gyarapodó középosztálya számára nyújtson lakossági banki termékeket. Ezt a stratégiai célkitűzést tovább erősítik a pénzügyi szolgáltatások elérhetőségének kiszélesítése irányába tett erőfeszítések, a pénzintézet social banking programja. A program visszanyúl a bank 200 éves pénzintézeti gyökereihez, amelynek középpontjában az az elv áll, hogy a banki kapcsolatokkal nem rendelkezők számára is biztosítsa a pénzügyi szolgáltatásokat és így segítse a jólét növekedését. Andreas Treichl már 2012-ben az egész régióra kiterjedő banki platform kifejlesztését tervezte az Ersténél, a gyarapodás kiterjesztésének eszközeként. A 2015-ben útnak indított George a legnagyobb páneurópai banki platformmá vált: jelenleg közel ötmillió ügyfelet szolgál ki az Erste négy európai piacán.

A Euromoney nagy presztízsű Kiválóságért Díját a szaklap vezető újságíróiból álló bizottság ítéli oda, a piaci szereplők részletes jelentkezése, valamint a régió banki és pénzügyi piacainak egész éves, átfogó elemzése alapján. A díjakat globális kategóriákban ítélik oda: minden régióra nézve az egyes kategóriák legjobbjai, valamint a világ közel száz országának legjobb bankjai kapnak díjat.

A legjobb bank Ausztriában, Romániában és Szlovákiában

Összhangban Andreas Treichl számára odaítélt díj indoklásával, az Erste Csoport kiemelkedő teljesítményét a legjobb banknak járó díjjal is honorálta a zsűri a pénzintézet több piacán.

Az Erste Bank Oesterreich kapta a „Legjobb osztrák bank” díját 2019-ben. A Slovenska sporitelna immár hatodik alkalommal nyerte el az Euromoney Kiválóságért Díjak versenyében a legjobb szlovákiai banknak járó elismerést. A Banca Comerciala Romana (BCR) lett a legjobb romániai bank amellett, hogy a 2017-ben megkapta Kelet-Közép-Európában a banki átalakulást legjobban levezénylő pénzintézetnek járó címet.