Angol nyeven indít e-sport kurzust a METU

Hírek2024. márc. 4.Növekedés.hu

A 2024-es tavaszi szemeszterben „Level up: Exploring the World of Esports” néven indul esport kurzus a METU Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Karán.

A kurzus során olyan témákat érintenek a hallgatók, mint az esport kialakulása és viszonyulása a hagyományos sportokhoz, de komoly hangsúlyt fektetnek az e-sport gazdasági aspektusaira, a lehetséges üzleti modellekre és a technológiai környezetre, marketing stratégiák kialakítására, valamint szponzorációs lehetőségek megszerzésére is. A szemeszter folyamán a hallgatók a piaci tapasztalatot és az elméleti tudást ötvözve, gyakorlati órák keretében szerezhetik meg a naprakész tudást ezen a gyorsan változó területen. 

A kurzust elvégző hallgatók tudása az e-sport mellett bármely, a sporttal kapcsolatos üzleti területen is hasznosítható lesz, legyen szó rangos sportrendezvények szervezéséről, szponzorációról vagy jogkezelésről. 

Folyamatosan dolgozunk a képzési portfóliónk megújításán a hallgatói igényeknek és a piaci tendenciáknak megfelelően. Ennek egyik eredménye az esport is. Terveink szerint szeptembertől indítjuk a tárgy specializációját is, amely különösen vonzó lehet a külföldi, így különösen az ázsiai országokból érkező hallgatók számára, ahol az esport már jelenleg is nagy népszerűségnek örvend.

- tette hozzá Dr. Kovács Attila, a kar dékánja. 

A METU Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Karán meghirdetett kurzus bárki számára szabadon felvehető.

Megtisztelő, hogy sportjogászként vezethetem a Budapesti Metropolitan Egyetem úttörő, angol nyelvű esport kurzusát. Az egyetem előremutató hozzáállását bizonyítja, hogy felismerte a sport jelentőségét az üzleti életben. A hazai és nemzetközi hallgatók betekintést nyerhetnek az egyik leggyorsabban fejlődő iparágba és olyan tudást szerezhetnek, amely versenyelőnybe hozza őket a dinamikus foglalkoztatási környezetben, nemcsak az esport iparágon belül, hanem az esporttal közös határokkal rendelkező marketing, média, turizmus és vendéglátás, valamint a rendezvényszervezés területein is. Ez a kezdeményezés tovább erősíti Budapest pozícióját a sport új fővárosaként, felkarolva az esport-oktatás fejlődő területét.

– nyilatkozta Dr. Tallár Ákos, a kurzus felelőse és oktatója.