Április 17-én folytatódik a Fintech Meetup eseménysorozata

Hírek2024. ápr. 15.Növekedés.hu

A 2024-es Fintech Meetup eseménysorozat április 17-én folytatódik, amely esemény házigazdája ezúttal az MBH Fintechlab lesz. A Magyar Fintech Szövetség (HFA) és a Tőkeportál együttműködésében havonta megrendezett eseménysorozat alkalmával mindig egy újabb HFA tag kap lehetőséget, hogy bemutatkozhasson a szélesebb közönség előtt, valamint a jelenlévőkkel közösen feltárják a fintech cégek és a gazdaság egyéb szereplői közötti kapcsolódási lehetőségeket. Ez alkalommal a „Virágzó bank-fintech együttműködések” kerülnek a középpontba, amely során valós példákon és digitális megoldásokon keresztül ismerhetik meg a résztvevők az MBH Fintechlab működését.

Április 17-én rendezik meg a Fintech Meetup soron következő eseményét, amelynek középpontjában a „Virágzó bank-fintech együttműködések” állnak. Mit tanulhatnak egymástól a startupok és a bankok? Mi a sikeres együttműködés kulcsa? Ilyen és ehhez hasonló kérdések kerülnek előtérbe az eseményen, amelyen minden fintech vállalkozó és banki szakember részt vehet, illetve az eseményen azokat is szeretettel várják a szervezők, akik érdeklődnek a pénzügyi innovációk iránt. 

Az eseményen résztvevőknek lehetősége nyílik arra, hogy Ács Zoltán, az MBH Fintechlab ügyvezető igazgatójának és az MBH Bank innovációs vezetőjének előadásán keresztül megismerjék az MBH Fintechlab tevékenységét. A közép-kelet-európai régió vezető innovációs központja tanácsadói kompetenciájával segíti az MBH Bank működését és innovatív megoldások koncepciójának kidolgozásával lendíti elő a szervezeten belüli innovációt. Kutatásokat végez, workshopokkal segíti az üzleti területek kihívásainak azonosítását és a fejlesztési lehetőségek feltérképezését. Az MBH Fintechlab az MBH Bank támogatója az innovációban, segíti megtalálni azokat az új üzleti modelleket, startup vállalatokat, fintech szolgáltatókat és módszertanokat, amelyekkel gyorsan reagálhat a bank az ügyféligényekre és hatékonyságjavulást, illetve bevételnövekedést érhet el. Kiemelt tevékenysége a szervezeten belüli edukáció, ezáltal segíti felkészülni a vállalatot a gyors változásokra. A meetup alkalmával valódi példákon keresztül, első kézből ismerhetik meg a résztvevők a sikeres bank-fintech együttműködést.

Mindemellett a korábbi, az MBH Fintechlab által vezetett sikeres bank-fintech együttműködések képviselői is megosztják tapasztalataikat, mint Gémes Tamás, a FintechX technológiai igazgatója és társalapítója, Fisher Bálint, a Dorsum üzletfejlesztési igazgatója, Vizsy András, a Bookkeepie vezérigazgatója és társalapítója, Turay Diana, a Bookkeepie társalapítója, Gaál Norbert, a BUPA termékfejlesztési vezetője, valamint Bruzsa Géza, az Instacash vezérigazgatója. Az előadásokat Pereczes János, az MBH Bank fizetési megoldások és innovációs ügyvezető igazgatójának közreműködésével zajló, rendhagyó kerekasztal-beszélgetés követi majd. Az előadásokat és az azt követő kerekasztal-beszélgetést a résztvevők angol nyelven kísérhetik végig. A délután házigazdája Baiba Rozenberga, az MBH Fintechlab startup program vezetője lesz.

Az április 17-ei alkalomra már kezdetét vette a jegyértékesítés, az esemény további részleteit pedig az érdeklődők a programhoz kapcsolódó Facebook-eseményben érik el.

A Hungarian Fintech Association (HFA) Fintech Meetup eseménysorozata a következő hónapokban is tovább folytatódik, a szervezők a májusi és júniusi időszakban várható eseményeken további érdekes témákkal és előadásokkal készülnek!