Az agresszív közlekedés ellen kampányol a NÚSZ Zrt.

Hírek2020. máj. 12.Növekedés.hu

Idén is csatlakozik „A Közlekedési Kultúra Napja” elnevezésű rendezvénysorozathoz a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ). A Közlekedéstudományi Egyesület szervezésében megvalósuló programban minikampányokkal, társadalmi akciókkal, figyelemfelhívó kisfilmekkel és videópályázattal vesz részt a vállalat, melyekkel a legfiatalabbakat is igyekszik megszólítani.

„A koronavírus-járvány és a terjedésének lassítása érdekében hozott szigorú korlátozó intézkedések természetes módon sok emberben okozhatnak feszültséget, a korlátozások fokozatos enyhítésével pedig várhatóan egyre többen közlekednek majd és használnak valamilyen járművet. A közlekedésben résztvevőknek ezért most minden eddiginél jobban kell figyelniük egymásra” – mondta Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

A NÚSZ Zrt. ezért a Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat idei üzenetéhez, „A biztonságé az elsőbbség!” szlogenhez igazodva rövid animált videókkal hívja fel a figyelmet a türelmes és együttműködő közlekedés fontosságára. A videókat a társaság YouTube csatornáján lehet megtekinteni, azokat a NÚSZ Zrt. a Facebook és az Instagram oldalán is népszerűsíti.

A vállalat videópályázatot is hirdet általános és középiskolai tanulók számára „Hogyan vezetnek a szüleid?” címmel. A megmérettetés célja a fiatalok alkotásra és majdan a közlekedési szabályok betartására ösztönzése. A videópályázat keretében két korcsoportban, minimum 15, maximum 60 másodperc hosszúságú videókat várnak. A pályamunkákat a jelentkezőknek a YouTube-ra kell feltölteniük, és a pályázatot 2020. augusztus 20-án éjfélig kell beküldeniük e-mailben a kommunikacio@nemzetiutdij.hu címre. A legjobb alkotások beküldőinek nyereménye egy-egy Apple iPhone SE készülék. A pályázat további részleteiről a NÚSZ honlapján lehet tájékozódni.

Ezzel párhuzamosan a Közlekedési Kultúra Napjától, május 11-től kezdődően a NÚSZ számos más módon és felületen keresztül hívja fel a figyelmet a kulturált közlekedés fontosságára. A cég online közvélemény-kutatást indít az erőszakmentes közlekedésről, a vezetés közbeni mobiltelefon-használat veszélyeire figyelmeztet rendszerüzeneteiben, valamint a médiában is figyelemfelkeltő üzenetekkel jelentkezik.

Figyelj másokra, figyelj a sávváltásra! (videó): https://youtu.be/MakckbzncJE

Az autópályán is vezess biztonságosan! (videó): https://youtu.be/k7GGEWnPTNg

Hogyan vezetnek a szüleid? (videópályázat): https://youtu.be/jM1hkzRaI1c