Az elengedhetetlen kiegészítő: a memóriakártya

Hírek2021. jún. 12.Növekedés.hu

A memóriakártyák nagyon fontos kiegészítők. Sokaknak nem jut eszébe az, hogy mennyi fejfájástól is kímélheti meg őket a memóriakártya. Persze van különbség a különböző méretek és típusok között. A memóriakártyának ráadásul nem csupán egyetlen funkciója van! Ne kattints sehova, csak akkor érezheted azt a bizonyos “aha” érzést, ha egészen az utolsó sorig velünk tartasz! Erre a tudásra neked is szükséged van!

A memóriakártyák sokszínűsége

A laptop előtt ülve az első gondolatod bizonyára az, hogy a memóriakártyák azért kellenek, mert így fontos adatokat menthetsz rájuk. Ez azonban csupán része az igazságnak. Igen, a memóriák legnagyobb előnye, hogy amikor szeretnéd, hogy biztosan meglegyenek évekkel később is a képeid, kedvenc zeneszámaid vagy épp filmjeid, bizony jó, ha van otthon egy memóriakártyád. 

Nem csak ilyenkor kell azonban. Gondoltad, hogy egy memóriakártya segítségével szüleidnek, barátaidnak, azaz bármelyik szerettednek tudsz küldeni egy tökéletes ajándékot? A mai modern világban nagyon értékes meglepetés, ha emlékekkel leped meg szeretteidet. Sokan költöznek külföldre, illetve azok sincsenek kevesen, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy folyamatosan ingázzanak akár kicsiny hazánk egyik feléből a másikba.

Emlékeket azonban a modern technológia segítségével mindig készítünk. Képeket, videókat a gyermekünk fejlődéséről vagy épp kirándulásokról. A memóriakártya apró, így könnyen elfér akár egy borítékban is. Ha a nagyit meglepitek egy olyan eszközzel, amelynek használata egyszerű, ám képes megjeleníteni a kártyán tárolt adatokat, az bizony hatalmas örömöket okozhat neki. Így újra és újra megnézheti az unokája első lépéseit, a boldogító igent vagy más emlékeket. 

Ezt is, mint mindent, okosan kell beszerezni!

A memóriakártyákból sokan egész kis gyűjteményt tartanak számon. Mivel ezeket és a pendrive-okat is gyakran kell beszerezni, így sokkal érdemesebb akciós áron megvásárolni. Biztosan te is ismered azt a kellemes, szívedet és pénztárcádat melengető érzést, amely akkor fog el, amikor valamit a piaci ár alatt tudsz megszerezni. Ez az érzés akkor is el fog fogni, ha csupán az előbb említett apró kis segítségek egyikéről van szó.

Tanácsok a válogatáshoz

Nem szabad egyszerűen csak “durr bele” elkezdeni nézelődni, mert akkor könnyedén beleeshetsz abba a hibába, hogy nem a legjobbat veszed majd meg. Egy memóriakártya vagy egy pendrive esetében két aranyszabályt kövess!

  1. Kit érdekel, hogy milyen színű?! A külső - főleg a pendrive esetében - az utolsó szempontok egyike legyen! Mit számít, ha úgyis a belseje lesz csupán fontos?
  2. A legfontosabb a tárhely. Ha filmeket és videókat szeretnél tárolni, arra a 32GB és annál nagyobb méretű kártyák, míg ha képeket, nyomtatnivalókat, egyéb, kisebb méretű dokumentumokat szeretnél menteni, a 16GB és ez alatti kártyák is bőven elegek lesznek!

Neked minden fontos dokumentum le van mentve?(X)