Az elsők között szerezte meg az ALTEO az MNB Növekedési Kötvényprogramban való részvételhez szükséges minősítést

Hírek2019. aug. 7.Növekedés.hu

Az elsők között kapta meg az ALTEO Nyrt. a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Növekedési Kötvényprogram keretében kibocsátandó kötvények minősítését, miután jelezte részvételi szándékát a programban. A programban való részvétel előfeltétele, hogy a kötvények legalább B+ minősítést szerezzenek a hitelminősítőtől, ezt az ALTEO jelentősen – négy fokozattal – túlteljesítette, kötvényeinek minősítése BBB- lett.

Az ALTEO is részt kíván venni a Magyar Nemzeti Bank 2019. július 1-jén elindult vállalati kötvényvásárlási programjában, amely keretében a jegybank 300 milliárd forint keretösszeg erejéig vásárol hazai székhelyű, nem-pénzügyi vállalatok által kibocsátott, jó minősítéssel rendelkező kötvényeket. Az ALTEO a mai napon az elsők között szerezte meg az MNB Növekedési Kötvényprogramja kapcsán a programban való részvételhez szükséges minősítést, ennek értelmében a társaság részvényei BBB- minősítést kaptak, amely négy fokozattal jobb az MNB által elvárt minimum minősítésnél.

Az MNB legalább B+ minősítéssel rendelkező, 3-10 éves eredeti futamidejű zártkörűen vagy nyilvánosan forgalomba hozott kötvényeket vásárol a program keretében. A minősítés elbírálását az Európai Értékpapír-piaci Hatóság (ESMA) által nyilvántartásba vett hitelminősítő, a Scope Ratings végezte, amely során legfeljebb 9,3 milliárd forint kötvény kibocsátásával számolt.

„Nagy elismerés a vállalatunk számára, hogy az elsők között kaphattuk meg a programban való részvétel feltételeként a kötvényminősítést, ráadásul jócskán felülmúltuk a minimális elvárásokat, hiszen kötvényeink BBB- minősítést szereztek.  A programban való részvétel ténye visszaigazolja, hogy az ALTEO mindamellett, hogy növekedési sztori, tőkepiaci jelenlétét illetően is stabil alapokon áll. A kötvényprogramon keresztül tovább bővíthetjük a finanszírozási lehetőségeinket, ezzel is növelve a részvényesi értéket” – tette hozzá ifj. Chikán Attila, az ALTEO vezérigazgatója a bejelentés kapcsán.

Az ALTEO tervei szerint a kötvényeket 2019 szeptemberében vagy októberében kívánja kibocsátani, amely során forgalmazóként az ERSTE Bank Hungary Zrt. fogja támogatni.