„Az emberiség jövője”: könyvbemutató a Bölcs Várban

Hírek2019. dec. 14.Növekedés.hu

„Az emberiség jövője – Globális civilizáció és Kína megújulása” – ezzel a címmel jelenik meg Zhouying Jin új kötete a Pallas Athéné Könyvkiadó gondozásában. A könyvet 2019. december 18-án, szerdán 17 óra 30 perckor mutatják be Budapesten, a Bölcs Várban (Budapest I. kerület, Úri utca 21.), egy kerekasztal-beszélgetés keretében.

A beszélgetés résztvevői: Csizmadia Norbert, a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány kuratóriumi elnöke; Grandpierre Atilla fizikus, csillagász, zenész, énekes; Maráczi Fanni Kína-szakértő és Klemensits Péter, a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány szenior kutatója. A vendégeket Cseh Katinka, a PABOOKS ügyvezető igazgatója köszönti.

A kiadó a következő gondolatokkal ajánlja a kötetet:

Az ipari civilizáció felemelkedése által előidézett ökológiai, társadalmi és gazdasági válságjelenségek napjainkra megkerülhetetlenné váltak. Az emberiség jelenlegi életformája ugyan hordoz anyagi előnyöket, azonban súlyosan veszélyezteti a hosszú távú fenntarthatóságot, ami nemcsak az emberiség jövőjét fenyegeti, hanem annak a bolygónak a teljes ökoszisztémáját is, ahol az emberi faj él. A 21. század első évtizedeiben az emberiség egyértelműen útelágazáshoz érkezett, fennmaradásunk érdekében meg kell változtatnunk életmódunkat és magatartásunkat.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! A szervezők kérik, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat a www.pallasathenekiado.hu weboldalon található KÖNYVBEMUTATÓINK/REGISZTRÁCIÓ menüpontban található űrlap kitöltésével jelezzék legkésőbb 2019. december 17-én, kedden 16 óráig.