Az Erste Bank belépett a GMO-mentes Magyarországért Egyesületbe

Hírek2019. dec. 9.Növekedés.hu

A magyar mezőgazdaság az előtte álló kihívásoknak csak az összefogás kiszélesítésével tud megfelelni. Az Erste Bank mint a szektor meghatározó finanszírozója, odaáll minden olyan kezdeményezés mellé, amely ezt elősegíti – olvasható a pénzintézet közleményében.

A GMO-mentes Magyarországért Egyesület az egyik legjobb példával szolgál arra, hogy közösségi célokat az egyéni célok elé helyezve hogyan lehet közös értéket előállítani.

Az Erste Bank értékrendjébe, az általa immár 200 éve képviselt elvek közé a GMO-mentes Magyarországért Egyesület célkitűzései pontosan illeszkednek. Szerdahelyi Róbert, az Erste kis- és középvállalatokkal foglalkozó területének igazgatója az esemény kapcsán elmondta: „A GMO-mentes Magyarországért Egyesülethez pártoló tagként való csatlakozásunkkal nem csak az annak céljaival való azonosulásunknak szeretnénk formát adni, hanem piaci erőnket latba vetve azok megvalósulását is elő kívánjuk segíteni. Tisztelgünk a tagok, az összefogás előtt. Ahogy azt az elmúlt évek agrárpiaci sikerei is alátámasztják, az Erste Bank stratégiai, szakmai partnert lát az agrárium szereplőiben. A szakmaiság, a személyesség, és a munkánk szenvedélyes szeretete az, ami mentén ezt a kapcsolatot kölcsönös sikerekre váltjuk. Ha csak az elmúlt két évet nézzük, agrárpiaci portfóliónk 56 százalékkal bővült. Ehhez nem csak kiváló csapatmunka kellett, hanem saját agrárszakmai műhelyünk, az Erste Agrár Kompetencia Központ támogatása is.”

Fórián Zoltán, az Erste Agrár Kompetencia Központ vezetője hozzátette:

Az Erste koncepciója alapvetően különbözik a versenytársakétól, hiszen egy agrártanácsadói banki modellt dolgoztunk ki és működtetünk. Ez azt jelenti, hogy a bank agrárszakértő csapata nem csak a hitelezési folyamat minden fázisában közreműködik, hanem széles tanácsadói palettát kínál az ügyfelek számára. Elemzéseik, előrejelzéseik, személyes stratégiai tanácsadási munkájuk a bizalom, a partnerség fontos építőköve.

Szerdahelyi Róbert hangsúlyozta:

Az Erste folyamatosan fejleszti agrárpiaci termékkínálatát, az utóbbi hetekben megújult a bank földhitel terméke, és a kamattámogatásos beruházási programban is aktív résztvevő.

A GMO-mentes Magyarországért Egyesület két alapító tagja, Zászlós Tibor, az egyesület elnöke és Kulik Zoltán örömét fejezte ki az Erste csatlakozása kapcsán. Céljuk világos, a GMO-mentes élelmiszerlánc minél teljesebb megvalósítása. Érdekképviselő-, szakmai koordináló-, lobbi és ismeretterjesztő tevékenységük során számítanak az Erste támogatására. A felek az együttműködés számos pontját érzékelik. Szakmai fórumaikon, kiadványaikban teret adnak egymásnak, közösen, egymást erősítve dolgoznak a magyar agrárium hozzáadott értékének növelésén, amely többek között a GMO-mentes termékekben is testet ölt. Együttműködnek a GMO-mentes élelmiszerlánc működtetésében rejlő lehetőségek kiaknázásában, eredet megjelölések-, tanúsító védjegyek védelmének és használatának elősegítésében, valamint a GMO-mentes élelmiszerek fogyasztásának népszerűsítésében.