Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank a legnagyobb intézményi befektető Romániában

Hírek2018. júl 8.Növekedés.hu

 Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) 100 millió euróért vásárolt a román Banca Transilvania, az ország második legnagyobb bankjának kötvényéből. A Banca Transilvania összesen 285 millió euró (1 euró = 327,25 Ft) értékű kötvényt bocsátott ki, amelyet korlátozott számú belföldi és nemzetközi intézményi befektető jegyezhetett le. A kötvény 10 év futamidejű és a Bukaresti Értéktőzsdére vezetik be.  A tranzakció az első olyan kötvény, amely egy román bank alárendelt kölcsöntőkéjének megerősítése céljából bocsátottak ki. A kötvények éves kamata EURIBOR6M+3.75 százalék. “Azáltal, hogy az EBRD egy olyan kötvényt jegyez, amely megfelel az EU legfrissebb előírásainak, erősíti egy országos jelentőségű pénzintézet tőkestruktúráját. A befektetés egy innovatív tőkepiaci intézmény létrehozását segíti és példát mutat más befektetők számára” nyilatkozta az EBRD. Az EBRD, amely a részvények 8,6 százalékát birtokolva a Banca Transilvania legnagyobb résztulajdonosa, a vezető intézményi befektető Romániában. Ez ideig közel 8 milliárd eurót bocsátott mintegy 400 projekt rendelkezésére. Csupán a tavalyi évben több, mint fél milliárd eurót helyeztek ki, ennek 93 százalékát a magánszektorban. 

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.