Az exportpiacra lépő vállalatok még hatékonyabb támogatása érdekében együttműködésre lép az MBH Bank és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség

Hírek2024. máj. 27.Növekedés.hu

Együttműködési megállapodást írt alá az MBH Bank és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, azzal a céllal, hogy a két vállalat tevékenységének és ügyfélkörének összehangolásával még hatékonyabban támogathassák az exportpiacokon tevékenykedő vagy az exportpiacra való kilépést tervező magyar vállalatokat. A bank és a HEPA ügyfelei az együttműködés révén egymást kiegészítő komplex szolgáltatásokhoz juthatnak. A megállapodás kiemelt célja, hogy a felek támogassák a magyar vállalatok versenyképességének fejlesztését, amelynek egyik alappillére a külföldi piacokon való megjelenés.

Az MBH Bank és a HEPA közös célja a megállapodással, hogy minél szélesebb körű és hatékonyabb támogatást nyújtsanak azoknak a hazai vállalatoknak, amelyek az exportpiacokon is meg kívánnak jelenni.

Ennek érdekében a két vállalat kiaknázza a köztük lévő szinergiákat, ezzel biztosítva, hogy ügyfeleik egymást kiegészítő komplex szolgáltatásokhoz juthassanak exporttevékenységük és annak megtervezése során. Az együttműködés keretében támogatott vállalatok így igénybe vehetik a külpiaci megjelenéshez, tanácsadáshoz, partnerkereséshez kapcsolódó szolgáltatásokat.

Mind az MBH Bank, mind a HEPA elkötelezett a magyar gazdaság szereplőinek támogatása és versenyképességük javítása iránt, aminek egyik alappillére a külföldi piacokon való megjelenés;

a létrejött együttműködés lehetőséget teremt a vállalatok számára, hogy alacsonyabb költségekkel és hatékonyabb módon tudjanak uniós és hazai pályázatokon indulni, illetve szakmai rendezvényeken is részt venni. 

Az MBH Bank, hazánk legnagyobb finanszírozójaként számos olyan exportorientált vállalattal áll kapcsolatban, amelyek számára a HEPA által biztosított külpiaci tevékenységet támogató szolgáltatások hatékony segítséget nyújthatnak.

Magyarország egyik vezető hitelintézeteként kiemelt célunk és felelősségünk a magyar vállalatok támogatása, itthon és külföldön egyaránt. Rengeteg exportorientált vállalatot érünk el tevékenységünk során, a mostani együttműködéssel pedig hozzásegíthetjük őket ahhoz, hogy hatékonyabban érjék el külpiaci céljaikat. Szeretnénk továbbá elérni azt a több száz magyar vállalatot, amelyekre támaszkodva megvalósulhat a nemzeti bajnok cégek számának duplájára emelése. Nemzeti bajnokokból pedig úgy lehet még több, ha a vállalatok minél több és hatékonyabb támogatást kapnak, például az exporttevékenységük megszilárdítása során. Az MBH Bank az egyik fő támasza kíván lenni ezeknek a vállalatoknak, ez pedig a HEPA hozzáértésével és eszközrendszerével kiegészülve reális cél

– mondta Szabó Levente, az MBH Bank egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

A HEPA célja a magyar vállalkozások partnerségeinek és külpiacra lépésének elősegítése, amely kapcsán ugyanúgy fókuszálunk az exportáló KKV-k számának és arányának növelésére, mint a nagyobb, tőkeerős hazai cégek külpiaci támogatására például külföldi gyártókapacitások létrehozása során. Aktívan keressük az olyan partnerségeket, amelyek segítenek komplexen támogatni a magyar vállalatok exportfejlesztését

- emelte ki Nestor Andrea, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezérigazgató-helyettese, majd hozzátette:

mivel az exportügyletek finanszírozásának kérdése mindig különösen fontos szempont, így azt reméljük, hogy az MBH Bankkal elindult együttműködés keretében még teljesebb lehet a cégek exporttevékenységének erősítéséhez nyújtott szolgáltatáspalettánk.