Az MKB Bank is csatlakozott a Bankszövetség JÓTETT Bank karitatív programjához

Hírek2020. okt. 16.Növekedés.hu

A Magyar Bankszövetség kezdeményezésére az MKB Bank is csatlakozott a JÓTETT Bank néven megvalósuló közös társadalmi felelősségvállalás programsorozathoz, melynek keretében mai napon az MKB Bank fővárosi munkatársai Budapesten, a vidékiek az ország különböző pontjain adnak vért.

A JÓTETT Bank programsorozat első lépése az október 12-16. között zajló úgynevezett Banki Véradók Hete, amelynek keretében a pénzintézetek most nem a hitelezésben, hanem az életmentésben nyújtanak segítő kezet azzal, hogy saját, önkéntes véradásukkal a járványhelyzet alatt is hozzájárulnak a vérkészlet fenntartásához, a betegek folyamatos ellátásához.

Az országszerte mintegy 32 helyszínen megrendezett véradássorozattal a bankszektor a banki társadalmi felelősségvállalás programok fontosságára szeretné felhívni a figyelmet.

Az MKB Bank CSR programjának kiemelt fontosságú részét képezi a rendszeres véradások szervezése, így nem volt kérdés, hogy a Bankszövetség tagbankjaként az MKB Bank is aktívan kiveszi részét az összefogásból és megszervezi saját véradó eseményeit. Az MKB Bank munkatársai az elmúlt 20 év során ugyanis több mint 8000 ember életét mentették meg azzal, hogy vért adtak a bank saját szervezésében megvalósuló véradásokon. Ez a szám is igazolja: a bankok nemcsak hitelezési kérdésekben, számlavezetésben, pénzügyi tanácsokkal állnak az emberek mellett, tudásukat, szakértelmüket ilyen módon is képesek a társadalom szolgálatába állítani.

Videók ajánlása vagy bármi