Az MKB-nál igényelhető elsőként a Mastercard World Elite bankkártya

Hírek2019. nov. 6.Növekedés.hu

Az új plasztik kifejezetten a magyarországi prémium célcsoportra szabott szolgáltatásokat nyújt, így az ügyfelek egy dedikált, World Elite kártyabirtokosok számára fenntartott ügyfélszolgálati vonalon intézhetik az ügyeiket, és ingyen vehetnek fel készpénzt az MKB ATM automatákból.

Az MKB számára kiemelten fontos az egészség megőrzése, ezért egy éjjel nappal elérhető orvosi call centert is biztosít a kártyabirtokosai részére, hogy életmóddal, táplálkozással kapcsolatban vagy éppen egészségügyi problémákban, orvosi
dokumentumok értelmezésében valódi szakértők nyújtsanak segítséget - fogalmazott a kártya bemutatójának sajtótájékoztatóján Ginzer Ildikó, az MKB Bank üzleti területekért felelős vezérigazgató-helyettese. Kiemelte: az MKB Bank World Elite kártyája nemcsak egy fizetési eszköz, hanem a mindennapi életet, ezen belül is kiemelten az utazást teszi kényelmesebbé. Külföldi utazás esetén e plasztik már az indulástól megkülönböztető kényelmet biztosít, mivel a kártyabirtokos és utastársa – 18 éven aluli gyermekeivel –

a budapesti nemzetközi repülőtéren gyorsítósávon mehetnek át a biztonsági ellenőrzésen, majd ezt követően korlátlanul és díjmentesen használhatják a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Mastercard váróját, valamint a Bécs-Schwechati nemzetközi repülőtéren a JET, AIR és SKY várókat.

A World Elite kártya az utazást az Allianz által nyújtott, kiterjesztett utasbiztosítással teszi biztonságossá, de a hazaút során sem maradhat el a megkülönböztető figyelem, mivel e kártya a világ összes LoungeKey prémium reptéri várójába belépésre jogosít, mely látogatásokból évente öt alkalommal az MKB átvállalja a kártyabirtokosok belépési díját. A szolgáltatások körét a legmagasabb értékű ügyfeleink körében folytatott felmérés alapján állítottuk össze, amit a Mastercard megbízásából készült, a magyarországi prémium fogyasztókat vizsgáló friss kutatás is megerősít.

Ebből az is kiderül, hogy a pénzügyi szektor számára értékes prémium fogyasztók csupán egyik ismérve az, hogy az átlagnál több pénzük van. Fontos még, hogy mennyire nyitottak, magabiztosak, milyen a pénzügyi tudatosságuk, mennyire hangsúlyos tényező számukra a státusz, a szabadidő tervezése és minőségi eltöltése, valamint az, hogy általában mennyire aktív életet élnek. A Mastercard kutatása kimutatta, hogy Magyarországon a prémium szegmens egyik fő jellemzője a tudatosság. Ezek az ügyfelek előre tervezik a programjukat, jellemző rájuk, hogy inkább azt vásárolják meg, amire szükségük van, és az átlagos helyett az egyedi termékeket részesítik előnyben. 

A megkérdezett prémium ügyfelek túlnyomó többsége állítja, hogy banki ügyekben az átlagnál tájékozottabb, és kifejezetten nyitott az újdonságokra.

A kártyás fizetés kifejezetten preferált ebben az ügyfélkörben: 65 százalék mondja, hogy többet használ bankkártyát, mint készpénzt. 10 válaszadóból 8 használ betéti kártyát (is), három pedig hitelkártyát (is). 

Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója úgy fogalmazott, hogy az MKB Mastercard World Elite
kártyabirtokosok természetesen a Mastercard minden egyéb, prémium kártyához járó kedvezményére is jogosultak, melyek
az aktuális ajánlatok szerint többek között vásárlásra, utazásra és szállásfoglalásra is használhatók. A Mastercard
gyorsítósáv jóvoltából a Papp László Sportarénában és a budapesti nemzetközi repülőtéren is sorban állás nélkül lehet
bejutni egy aktuális programra vagy bejelentkezni a repülőjáratra.