Az MKB Rotunda Abszolút Hozamú Befektetési Alap a piac legjobban teljesítő alapja lett 2020-ban

Hírek2021. jan. 6.Növekedés.hu

A tavalyi, rendkívül szélsőséges évben a hazai abszolút hozamú alapok teljesítménye is erőteljesen változó volt. 2020-ban a legjobb éves teljesítményt az MKB Rotunda Abszolút Hozamú Befektetési Alap érte el 29,2 százalékos hozammal, az alap féléves viszonylatban is jelentős, közel 18 százalékos teljesítményt könyvelhet el.

Az alap a lehető legszélesebb, globális befektetési területen elért sikereit hazai és nemzetközi részvények, tőzsdén kereskedett certifikátok, állampapírok, kötvények; jelzáloglevelek, egyéb hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok (Exchange Trade Note-ok (ETN), Exchange Trade Commodity-k (ETC-k)) kollektív befektetési értékpapírok, bankbetétek és egyéb pénzpiaci instrumentumok; részvényre, kötvényre, devizára, árura, kamatlábra, indexre és egyéb instrumentumokra szóló származtatott ügyletek biztosítják - olvasható az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. közleményében.
Benczédi Balázs, az MKB-Pannónia Alapkezelő vezérigazgatója szerint a 2020-as év legfőbb jellemzője a kiszámíthatatlanság volt:
"Ezért különösen büszkék vagyunk arra, hogy a globális bizonytalanság közepette értük el az MKB Rotundával a 29,2 százalékos hozamot. Ez a kitűnő eredmény önmagáért beszél, és méltó módon igazolja azt a szisztematikus szakmai munkát, ami az MKB-Pannónia Alapkezelőnél hosszú évek óta, stabilan és kiszámíthatóan zajlik."