Befutott Rakonczay Gábor: 7 nap és 700 km után ért célba Magyarország legnyugatibb településén

Hírek2021. máj. 10.Növekedés.hu

Rakonczay Gábor április 30-án hajnalban indult el figyelemfelhívó jótékonysági futására, melynek keretében 7 nap alatt 700 km-es távot teljesített. A futóakció során az extrémsportoló átszelte Magyarországot: az ország legkeletibb fekvésű lakott településéről indult és május 7-én hajnalban a legnyugatibb településnél ért célba. A kihívás egyik fő támogatója a magyar tulajdonú WHC Csoport, a sportoló és a vállalat célja az egészségmegőrzésre való figyelemfelhívás és a futás, ultrafutás népszerűsítése volt.

Az extrémsportoló sikerrel zárta jótékonysági futóakcióját

Rakonczay Gábor számtalan extrém és különleges, vízi és szárazföldi sportkihívásban állta már meg a helyét, a 7 nap 700 km futóakcióval azonban elsősorban a sportág népszerűsítése és az egészséges életmód fontosságára hívta fel a figyelmet, amelynek jelentőségét főként a jelenlegi pandémiás időszakban nem lehet elégszer hangsúlyozni.

Rakonczay Gábor

Elmondása szerint számos kiváló magyar ultrafutó ér el kiemelkedő eredményeket, a sportág azonban mégsem kapja meg a megfelelő figyelmet és elismerést. Rakonczay emellett elkötelezett támogatója az egészségmegőrzés népszerűsítésének is. Sport nélkül nincs egészség – a futás pedig remek lehetőséget kínál arra, hogy segítségével könnyedén és egyszerűen beilleszthessük a testmozgást a mindennapokba.

A 7 nap 700 km futóakció teljesítése során Rakonczay Gábor 9 megyén át, 112 települést érintve szelte át keresztirányban egész Magyarországot. Garbolcból, az ország legkeletibb fekvésű lakott településéről startolt április 30-án hajnalban, majd a fővárost is érintve Felsőszölnökön, hazánk legnyugatibb településénél ért célba május 7-én hajnalban. Gábor mellett kísérője, Vámos Nóra kerékpárral teljesítette a 7 nap 700 km kihívást, melléjük pedig további 150 futó csatlakozott be egy-egy etapra.

Rakonczay Gábor futása a figyelemfelhívás mellett egyben jótékonysági akció is. A sportolót a FUTNI, HINNI, ÉLNI című különleges könyv kísérte útján, melynek szerzője, Thuróczy Bertalan a sportnak köszönheti életét. Bertalan korábban rákos megbetegedéssel küzdött, a szakorvosi ellátás mellett pedig a rendszeres aktív testmozgás volt az, melynek segítségével sikeresen felgyógyult a betegségből. A könyvbe Rakonczay Gábor is írt néhány személyes gondolatot annak kapcsán, mit jelent számára a sport, a futás. A 7 nap 700 km program végén a könyvet elárverezik, az ebből befolyt összeget pedig jótékony célra ajánlják fel.

Rakonczay Gábor futása a figyelemfelhívás mellett egyben jótékonysági akció is.

Az embert próbáló táv teljesítése során a résztvevők számos támogatást és segítséget kaptak, igazi közösségi program alakult az akcióból.

Rakonczay Gábor rendkívül motiváló útjának egyik fő támogatója a magyar tulajdonú, öt országban aktív, munkaerő-közvetítéssel, munkaerő-kölcsönzéssel és HR-szolgáltatásokkal foglalkozó WHC Csoport.

"Rakonczay Gábor legújabb akciója ismét példamutató lehet mindannyiunk számára. Az a kitartás és állhatatosság, ami Gábort jellemzi nemcsak a sport, hanem a mindennapi élet terén is inspirációt jelent. Ezek olyan értékek, melyeket saját vállalati kultúránkban is fontosnak tartunk, éppen ezért tudunk teljes mellszélességgel Gábor mögé állni és támogatni őt extrém kihívásaiban, melyekkel minden esetben és most is, fontos jótékonysági célkitűzést is megvalósít"

­ mondta el Göltl Viktor, a WHC Csoport ügyvezetője.