Belépett a román piacra a Sotheby’s - Helyi luxusingatlanokat kínálnak majd külföldieknek

Hírek2020. júl. 29.Növekedés.hu

A világ egyik vezető műkincskereskedője, a Sotheby’s Romániában is megkezdi üzleti tevékenységét, olvasható a romaniajournal.ro hírportálon. A Romania Shotheby’s International Realty nevet kapott vállalkozás a helyi Artmark Historical Estate céggel együttműködve lép a román piacra.

A Romania Sotheby’s International Realty tevékenységének középpontjában a történelmi értékű és luxus ingatlanok állnak majd. A világ legrégebbi aukciós háza a román luxusingatlanokat ki akarja vinni a nemzetközi piacra.

Az 1744-ben, britek által alapított Sotheby’s ma egy New York központú multinacionális nagyvállalat, világszerte a szépművészeti – és dekorációs alkotások és az ékszerek legnagyobb kereskedője. A vállalat 1976-ban belépett az ingatlanpiacra is és 2019-ben rekord összegű, 114 milliárd dolláros forgalmat bonyolított le.

Az Artmark Historical Estate-et az Artmark Auction House és Constantin Prisecaru 2014-ben alapította meg. A vállalat vezérigazgatója Monica Barbu.

Az Artmark Historical Estate jelenlegi portfóliója 250 történelmi ingatlant foglal magában. Az épületek elsősorban Románia nagyvárosaiban, Erdély történelmi részein, a hegyekben, a Duna deltájában találhatóak.