Csodaszép kert modern öntözéstechnikai eszközök által

Hírek2021. szept. 15.Növekedés.hu

Van, hogy a rakodópart alsó kövén ülve szemléljük a csodálatos természetet és elmélkedünk, hogyan is folyik egyik nap a másik után, hogyan fecseg a felszín és hallgat a mély. Nem mindenkinek adatik meg azonban, hogy egy hatalmas nagy folyó vagy egy kedvesen csobogó patak partja közelében lakjon. De sokaknak van kertje, veteményese, melyet szeretni és gondozni kell. Az annyi örömöt adó fák, bokrok, virágok és a gyepszőnyeg is igazán megérdemli, hogy kényeztessük. Megérdemlik, hogy mindig a legjobb tápanyagokat és gondozást kapják. Az egyre csapadékmentesebbé váló nyarakon pedig megfelelően kell gondoskodni öntözésükről is.

Lényeges, hova szánjuk az öntözőrendszert

Igazán kiváló eszközöket forgalmaznak már a szakáruházak. A Medence Óriásnál például a professzionális öntözéstechnikai eszközök széles választéka várja az érdeklődőket. Akár KPE (kemény poli-etilén) csőre, akár LPE (lágy poli-etilén) csőre, akár más egyéb idomra, szórófejre vagy kiegészítőre van szükség, szakértő segítséget találunk náluk.

Ha valaki egyedül szeretne belevágni az öntözőrendszere tervezésébe és megvalósításába, mindenképp érdemes minőségi locsolócsövet, szórófejcsövet, csepegtetőcsövet és szórófejet választania. Természetesen a terveinek megfelelően. Az elhelyezésnél nagyon lényeges, hogy a vizet minden szükséges helyre el lehessen juttatni úgy, hogy az mégse legyen sehol zavaró. 

Az eszközválasztást befolyásolja, hogy virágoskertbe, gyepszőnyeg ápolására vagy veteményesbe szánjuk-e a rendszert. Ha esetleg ezek közül több helyre is, a Medence Óriásnál ehhez is találsz megfelelő megoldásokat és eszközöket. 

A rendszer lelke a vezérlés

Minden szomjas terület más és más öntözést kíván. Ebben segítenek az öntözésvezérlő egységek. Minden esetben a gyártó előírásainak figyelembevételével szabad csak telepíteni és üzemeltetni ezeket. A rendszernek például vannak beltéri és kültéri elemei, soha nem szabad felcserélve telepíteni őket.

A Medence Óriásnál kiváló Hunter vezérlők kaphatók, amelyek igen megbízhatóak, sokféle igényt képesek kielégíteni, és hosszú ideig számíthatunk rájuk. A biztonságos öntözést támogatják a piacvezető Hunter mágnesszelepek és nyomásszabályozók megbízható működésükkel és hosszú élettartamukkal is. 

Az eredmény: pompázatos és egészséges növények

Ma már a szaküzletekben akár a legparányibb kertekhez, de az igazán hatalmas birtokokhoz is megtalálhatjuk a nekünk megfelelő öntözéstechnikai eszközöket és rendszereket. Az automata öntözésvezérlő egységek alkalmazásával biztosak lehetünk abban, hogy egy hétvégi kiruccanás vagy elhúzódó esti program miatt nem ég ki a fű, nem hervadnak el a virágzó ágyások, nem csökken a terméshozam.

A kis fúvókákból pontosan a beállított időközönként érkezik majd az éltető víz a szomjas növényeinkhez, amelyek boldogan hálálják majd meg gondoskodásunkat.(X)