Diákoknak hirdet online vetélkedőt a NÉBIH

Hírek5 órájaMTI

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) online élelmiszerbiztonsági-fenntarthatósági diákvetélkedőt hirdetett meg - közölte a Nébih.

Az október 27-ig tartó megmérettetés résztvevői hasznos ismereteket szerezhetnek a Nébih új interaktív tananyagai alapján, amelyek az új KonyhaKontroll oldalon érhetők el. A vetélkedőre hetedik évfolyamtól jelentkezhetnek diákok, rajtuk kívül a legaktívabb pedagógusok és iskolák is jutalomban részesülhetnek.

A feltételekről az Okos Doboz honlap tájékoztat, innen érhető el a részvételhez szükséges regisztrációs felület is - olvasható a honlapon.

A közlemény szerint a Nébih 2017 óta segíti a fiatal nemzedékeket oktatási anyagokkal, hogy az élelmiszerbiztonsági és fenntarthatósági szempontokat megismerve tudatos fogyasztók lehessenek.

A hivatal foglalkozásain és előadásain mostanáig több mint 38 ezer óvodás, általános és középiskolás vett részt. A középiskolásoknak szóló KonyhaKontroll szintén a Nébih edukációs programjának része, amely új elemekkel egészíti ki a korábbi ismeretterjesztő anyagokat - tették hozzá.