Drágul a sör

Hírek2018. szept 15.Növekedés.hu

A cseheknek hamarosan többet kell kipengetniük a nemzet kedvenc alkoholos italáért. Nagy sörgyárak bejelentették: októbertől emelik a sör-árakat. Mások a komló és a maláta árának kialakulását várják, mielőtt hasonló nyilatkozatot tesznek. A Plzen Prazdroj sörgyár október 1.-től 3,7 százalékkal emeli néhány palackos márkájának árát. A hordós és a csapolt sörök ára nem változik, ahogyan a 10 fokos Gambrinus és Radegast márkáké sem, amelyek helyzetét valamelyest beárnyékolta a 11 és 12 fokos típusok megjelenése. A vállalat szóvivője szerint az áremelés oka a termelési költségek növekedése. A Bernard családi sörfőzde és a Primator sörgyár szintén közleményben jelezte, hogy a következő hetekben árat emel. A híres Budvar sörgyár a jövő évben tervez áremelést. Néhány más sörgyár a maláta, a komló és a többi alapanyag árának alakulására vár, mielőtt az áremelés mértékéről dönt. Közép-Európa idei, száraz nyara nem kedvezett a híres cseh komló termesztésének, amely a helyi sörök egyedi ízét biztosítja. A termés körülbelül 30 százalékkal csökkent. Egyenlőre bizonytalan, hogy a kiesés milyen mértékben érinti a komló árát. A Staropramen, az egyetlen sörgyár, amely  még nem jelezte az áremelési szándékot, csak annyit közölt, hogy lépéseit a piaci helyzettől teszi függővé. A cseh mini-sörfőzdék igazgatósági tagja, Radovan Koudelka szerint a sör árának általános emelése elkerülhetetlen, mivel a jelenlegi árak nevetségesen alacsonyak. Martina Ferencová, a Cseh Sörgyárak Szövetségének vezetője visszautasította azt a vádat, hogy a termelők kartell-megállapodást kötöttek a sör árának országszerte történő felemelésére.   A Cseh Köztársaság 24 éven át vezette az egy főre jutó sörfogyasztás világ-ranglistáját.  A csehek az aranyszínű italból évente fejenként átlagosan 143,3 liter isznak meg.

SIKERSZTORIK
Így dolgozhatsz produktívan otthonról! 10 szuper tipp a home office-hoz
Sokan irigykednek azokra, akik megtehetik, hogy otthonról dolgoznak. A home office azonban nem mindenkinek megy egyszerűen.
HR2019. jan 28.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Reméljük, hogy nem téved a Microsoft egykori alapítója.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.