Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Posta Zrt. és a TÖOSZ

Hírek2023. máj. 31.MTI

Az új postapartneri program támogatásáról együttműködési megállapodást kötött a Magyar Posta Zrt. és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) - közölte a Magyar Posta

A megállapodást Balczó Barnabás, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója és Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke írta alá.

A közleményben kiemelték, a Magyar Posta új partneri programja lehetőséget teremt a kistelepülések lakosságának, hogy a szolgáltatásokat továbbra is helyben, a korábbinál akár hosszabb nyitvatartási időben vehessék igénybe.

A közleményben felidézik: a magyar állam és a Magyar Posta Zrt. közötti egyetemes postai közszolgáltatási szerződés kiemelt feladatként fogalmazza meg a társaság számára, hogy a postai szolgáltatásokat mindenki számára elérhető áron és ugyanolyan színvonalon nyújtsa.

A célok elérése érdekében a Magyar Posta új postapartneri programot indított. A program népszerűségét mutatja, hogy a meghirdetése óta eltelt két hónapban 113 településen elindult a szerződéskötés, és további 741 településsel egyeztetnek - közölte a Magyar Posta.

Ismertetik, hogy az új partneri modellben a meglévő vállalkozói, szolgáltatói tevékenység mellett végezhetők a postai feladatok, így az érintett partnerek egyszerre növelhetik ügyfélkörüket és árbevételüket. A program a lakosság számára is előnyös, hiszen egy helyen, egyszerű módon, több szolgáltatáshoz jutnak hozzá - írják a közleményben.

Balczó Barnabás, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója kiemelte, a TÖOSZ mintegy 1700 település polgármesterével van kapcsolatban, és ez jó lehetőség arra, hogy az új postapartneri program előnyeit, üzleti hozadékát megismertessék az érintett kistelepülések önkormányzataival, a helyi vállalkozókkal.

Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke a közleményben hangsúlyozta, a postai szolgáltatások helyben tartásával a lakók életminősége javítható, a település könnyebben kapcsolható a gazdasági vérkeringésbe.

A megállapodásban a Magyar Posta vállalja, hogy a TÖOSZ-t kiemelt partnerként kezeli, a szervezet megkereséseire a hálózattal és a szolgáltatásokkal kapcsolatban soron kívül válaszol, és konzultációs lehetőséget biztosít.

Az együttműködésre mindkét fél munkacsoportot hoz létre, amelynek feladata az egyeztetés, az érdeklődő helyi vállalkozók, önkormányzatok kérdéseinek tisztázása, az új partnerségek kialakításának támogatása - közölte a Magyar Posta.