Fejlődés vagy forradalom? A makrogazdasági politika újragondolása a Nagy Recessziót követően - Könyvbemutató

Hírek2019. szept. 20.Növekedés.hu

Fejlődés vagy forradalom? A makrogazdasági politika újragondolása a Nagy Recessziót követően - ezzel a címmel jelenik meg Olivier Blanchard és Lawrence H. Summers új kötete a Pallas Athéné Könyvkiadó gondozásában.

A könyvet 2019. szeptember 25-én, szerdán 17 órakor mutatják be Budapesten, a Bölcs Várban (Budapest I. kerület, Úri utca 21.), egy kerekasztal-beszélgetés keretében. 

A beszélgetés résztvevői:

  • Gilányi Zsolt egyetemi docens, a BME Közgazdaságtan Tanszékének tanszékvezetője;
  • Baranyai Eszter, a Budapesti Corvinus Egyetem MNB Tanszékének mesteroktatója;
  • Felcser Dániel, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Stratégiai Főosztályának vezetője
  • Világi Balázs, az MNB Gazdaságtudományi Ismeretterjesztési Főosztályának vezetője.

A beszélgetés moderátora Kolozsi Pál Péter egyetemi docens, az MNB Pénzpiaci Eszköztár és Tartalékstratégiai Főosztályának vezetője lesz. A vendégeket Cseh Katinka, a PABOOKS ügyvezető igazgatója köszönti.

A kiadó a következőképpen ajánlja a kötetet:

Könyvkiadónk legújabb kiadványában a válság utáni gazdaságpolitikában történt szakpolitikai irányváltások és a makrogazdaság van a fókuszban. A pénzügyi stabilitást célozva a könyv szerzői állást foglalnak például a pénzügyi szektor komplex szerepéről, a monetáris és a pénzügyi szakpolitikák egymást kiegészítő, kívánatos mechanizmusairól, valamint a pénzügyi szabályozások intézményi és rendszerszinten elérhető hozzájárulásainak lehetőségeiről.

A rendezvényen a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött! A szervezők kérik, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat a protokoll@pallasathenekiado.hu címen jelezzék legkésőbb 2019. szeptember 25-én, szerdán 10 óráig.