Felelős vállalatirányítás: a régi elnökkel, új néven

Hírek2020. nov. 25.Növekedés.hu

Újabb három évre Végh Richárdot, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. vezérigazgatóját választotta elnökévé az MKT Felelős Vállalatirányítás Szakosztálya szerdán. A pandémiára tekintettel online formában megtartott tisztújításon a tagok arról is döntöttek, hogy a szakosztály a jövőben Fenntarthatósági Szakosztály néven folytassa a tevékenységét.

Az online szakosztályi rendezvény kezdetén Bankok és fenntarthatóság: új kihívások a vállalatirányításban címmel Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnöke tartott előadást, a Budapesti Értéktőzsde zöld pénzügyi törekvéseit pedig Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója ismertette.

A tisztújítás során a szavazó tagok újabb hároméves ciklusra a szakosztály titkárává választották Szarka Gábort, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. Szakmai titkárát, az MKT Felügyelőbizottságának tagját.

A szakosztály elnökségének tagjai pedig a következő szakemberek lettek: Báger Gusztáv egyetemi tanár; Bodzási Balázs, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdasági Jogi Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense, az Igazságügyi Minisztérium korábbi helyettes államtitkára; Chaudhuri Sujit, a Testnevelési Egyetem docense; ifj. Chikán Attila, az ALTEO Nyrt. elnök-vezérigazgatója; Hornung Ágnes, az MKB Bank Nyrt. felügyelőboizottságának tagja, a Nemzetgazdasági Minisztérium korábbi államtitkára; Kandrács Csaba, az MNB alelnöke; Parragh Bianka, az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karának adjunktusa, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagja; Szivek Norbert, a MOL-csoport felügyelőbizottsági tagja, az MNV Zrt. volt vezérigazgatója; Vízkeleti Sándor, az Amundi Zrt. vezérigazgatója, a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének elnöke; Windisch László, az MNB korábbi alelnöke; valamint Zsembery Levente, az X-Ventures vezérigazgatója, Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület volt elnöke.