Fociláz a Pénzmúzeumban

Hírek2024. jún. 21.Növekedés.hu

Európa focilázban ég, egy hónapig minden a fociról szól. Aki közösségi élményként élné át a meccsek hangulatát, annak a népszerű rangadókra asztalfoglalás nélkül szinte esélytelen bejutnia, de van egy titkos tippünk. Az egy éve nyílt Pénzmúzeum Panoráma Teraszon páratlan környezetben, a város felett szurkolhatunk a magyarok sikerének!

A Pénzmúzeum Panoráma Terasz már több mint egy éve várja a látogatókat a régi Postapalota legfelső szintjén, ahonnan korábban a nagyközönség nem tekinthetett le a nyüzsgő Széll Kálmán térre.

A terasz reggeltől várja az üzleti találkozóra vagy csak a kávéra betérőket, délutántól pedig az UEFA Labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzéseit követhetik figyelemmel a vendégek,

egészen este 11 óráig.

Nemcsak a nyitvatartási idő módosult, az étel és italválaszték is megújult.

Szoboszlai Zsolt a Pénzmúzeumban

A meccsek és a foci világa már korábban is népes tömeget vonzott a Pénzmúzeumba. A Kávéházi beszélgetések programsorozat egyik legemlékezetesebb vendége Szoboszlai Dominik édesapja, Szoboszlai Zsolt volt, aki a tehetséggondozás módozatairól mesélt a közönségnek.

Hogy a Pénzmúzeum nemcsak az EB-meccsek idején ég focilázban, megmutatja a Múzeumok Éjszakája (2024. június 22.) is, amelynek témája idén a Gólpassz lesz.

E hét szombaton a látogatók 4 órától éjfélig több helyszínen, több aspektusból ismerkedhetnek meg a foci és a pénz kapcsolatával. 

 Múzeumok Éjszakája

A legizgalmasabb programpontnak

"Az Aranycsapat és az anyagiak" című előadás

ígérkezik, amely azt vizsgálja meg, hogy miként lett az '50-es évek világelső csapata a magyar válogatott, és ez vajon elhozta-e az agyagi jólétet számukra? A "Restaurátor, mint hátvéd" előadás pedig betekintést enged abba, hogyan áll össze egy múzeumi kiállítás tartalma, milyen csapatmunka zajlik a háttérben és ebben mi egy restaurátor szerepe. 

Apropó kiállítás! A Pénzmúzeum életre hívója, a Magyar Nemzeti Bank népes és sikeres sportkörrel rendelkezik, amelynek tagjai rendszeresen trófeákkal és érmekkel térnek vissza hazai és nemzetközi versenyekről. Ezeket a sikereket egy mini kiállítás formájában szemlélhetik meg a látogatók. 


Olimpiai emlékérem születik

Akiket viszont nemcsak a trófeák világa érdekel, hanem az emlékérmeké is, azokat egy kerekasztal-beszélgetés várja, ahol egy igazán aktuális, a párizsi olimpiára kibocsátott emlékérme tervezésének kulisszái mögé nyerhetünk betekintést.

A focis témákon túl természetesen számos pénzhez kapcsolódó programmal készül a múzeum szakmai csapata június 22-én úgy a Pénzmúzeumban, mint a Pénzmúzeum Panoráma Teraszon. Kár lenne kihagyni!

A részletes program itt érhető el:

https://www.penzmuzeum.hu/muzeum/muzeumok-ejszakaja-a-penzmuzeumban/