Fókuszban a játékosvédelem: a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatóját fogadta az SZTFH új elnöke

Hírek2024. máj. 10.Növekedés.hu

Dr. Nagy László, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága újonnan hivatalba lépett elnöke bemutatkozó látogatáson fogadta Mager Andreát, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatóját. A megbeszélésen részt vett még az SZTFH képviseletében dr. Téglásy Péter általános elnökhelyettes, az állami játékszervező részéről pedig dr. Bánkúti Erzsébet Beáta jogi igazgató. A két szervezetet érintő ügyek áttekintése mellett a találkozó középpontjában a játékosvédelem területén történő további együttműködés elmélyítése állt.

A találkozót követően Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója a következőket hangsúlyozta: „kiegyensúlyozott és hosszútávú fejlődésünk egyik alappillére a felelős játékszervezés, amely tudatos játékra ösztönzi játékosainkat, erősíti a társaságunk és a játékosaink közötti bizalmi kapcsolatot, illetve társadalmi felelőségvállalásunkat, ezzel hozzájárulva meglévő játékosbázisunk megtartásához és folyamatos bővítéséhez.

A találkozón – törvényi kötelezettségünknek is eleget téve – bemutattuk játékosvédelmi intézkedéseinket és terveinket, amiről konstruktív és jövőbe mutató megbeszélést folytattunk az SZTFH elnökével és képviselőivel.”

Dr. Nagy László, az SZTFH elnöke kiemelte: „a Szerencsejáték Zrt. amellett, hogy állami játékszervezőként az SZTFH felügyelete alatt működő szervezet, egyúttal évek óta a Hatóság stratégiai partnere is a felelős játékszervezés és a játékosvédelem terén.”

A 2024. évi nyári olimpiai játékok, illetőleg azt megelőzően a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság aktualitása okán az SZTFH edukációs, figyelemfelhívó kampánnyal készül, melynek fő témái a sporteseményekhez kapcsolódó online csalások és az engedély nélküli online sportfogadás veszélyei. Az ilyen kiemelt sporteseményekkel kapcsolatban az SZTFH ezúton is felhívja a figyelmet a szabálytalan online szerencsejátékok veszélyeire,

így különösen arra, hogy a kiberbűnözők számos rafinált online csalási módszerrel próbálnak minél több érzékeny személyes adatot és pénzt megszerezni a felhasználóktól.

Amennyiben a fogyasztók szerencsejáték-szolgáltatásokat vesznek igénybe, minden esetben kiemelt figyelemmel járjanak el, csak Magyarországon engedéllyel rendelkező szerencsejáték-szolgáltatónál játszanak, és mindig részletesen tájékozódjanak a szolgáltatások feltételeiről, valamint felelősen kezeljék megtakarításaikat. A Magyarországon engedéllyel rendelkező szerencsejáték-szervezők listája az SZTFH honlapján ismerhető meg.