Vándor Róbert és csapata nyerte az idei Kékszalag díjat

Hírek2020. júl. 31.Növekedés.hu

Idén a Vándor Róbert kormányozta RSM2 - 17 óra 52 perc 57 másodperc alatt teljesítve a távot - haladt át elsőként az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj balatonfüredi célvonalán péntek hajnalban, másodikként a Roland Gabler vezette New Black Jack futott be. Mindkét hajónak gratulálunk!

A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, amelyet 1934-ben rendeztek meg először. A 155 kilométeres táv teljesítésére a hajósoknak 48 óra áll rendelkezésükre Balatonfüredről indulva. Az idei Kékszalagra 535 hajó nevezett, 27 hajóosztályban.

Idén a Vándor Róbert kormányozta RSM2 - 17 óra 52 perc 57 másodperc alatt teljesítve a távot - haladt át elsőként az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj balatonfüredi célvonalán péntek hajnalban, másodikként a Roland Gabler vezette New Black Jack futott be. Mindkét hajónak gratulálunk!

Harmadik helyen ért célba a Kaiser Kristóf irányította MKB-Prospex, 18 óra 40 perc 09 másodperces idővel.

A csapat tagjai: Dr. Kaiser Kristóf, Pajor Szabolcs Levente, Munka Márton, Szigeti Stacey, Horváth Miklós, Pajor Zsombor.

Dr. Csapó András, MKB Bank, vezérigazgató-helyettes:

Az MKB már számos alkalommal állt ki a magyar sportélet mellett. Magyarország egyik legsportosabb pénzintézeteként ezt kötelességünknek is érezzük. Több sportág támogatásában az egyik nagy állandóságot a vitorlás sport támogatása jelenti számunkra. Dr. Kaiser Kristóf koordinálásával ez a csapat igen jó eredményeket ért az elmúlt években. Gratulálok az idei eredményükhöz!

Vály Judit, MKB-Euroleasing, vezérigazgató:

 „Mi lehet a kapcsolat egy balatoni verseny katamarán és az egyik meghatározó lízingcég között? Amikor 2017-ben megismertem dr. Kaiser Kristófot, láttam az eredményorientált személyiségét, fiatalos lendületét és a belőle áradó dinamizmust. Ezután nem volt kérdés számomra a párhuzam. Számunkra is fontosak ezek az értékek, hiszen lízingcégünk is olyan biztos technológiai alapokon nyugvó vállalkozás, amely a lendületes csapatmunkával dinamikus fejlődést mutat, csakúgy, mint Kristófék az elmúlt években. A csapat folyamatosan megújul, hiszen technikai sportág révén keresik és alkalmazzák a legjobb technológiai innovációkat, melyek lehetővé teszik a kitűzött célok elérését. Ez a szemlélet tükröződik az MKB-Euroleasing vállalati kultúrájában is, hiszen folyamatos fejlesztéseinkkel, széles termékpalettánkkal és ügyfeleink megbecsülése révén elértük, hogy Magyarország egyik legkiemelkedőbb, digitális fejlesztésekre építő lízingtársasága legyünk, melyet megújult arculatunkkal is szeretnénk kifejezni.

Benczédi Balázs, MKB-Pannónia Alapkezelő, vezérigazgató:

A tavalyi évhez hasonlóan idén is büszkén támogatjuk az MKB-Prospex Sailing Teamet. Azt gondolom, hogy a vitorlázás sokban megegyezik a befektetések kezelésével. Alapvetően „gyengeszeles" időben kell a legjobb teljesítményt hozni stabilan és hosszú távon, de a viharos időkben, mint az elmúlt néhány hónap, is biztonságosan és higgadtan képesnek kell lenni átlavírozni a hullámokon.