Gyorsan elérhető megoldás hosszú távú lakáscélok megvalósítására

Hírek2024. máj. 27.Növekedés.hu

Lecsaptak az ügyfelek az OTP Bank leányvállalatának, az OTP Lakástakarék Zrt-nek a tavaly márciusban elindított és októbertől már online is igényelhető lakáscélú megtakarítási termékére, a Lakástakarék Prémiumra. A konstrukció előnye, hogy a megtakarítás bármilyen lakáscélra felhasználható, ráadásul a magánszemélyek mellett a társasházaknak is kiszámítható megoldást kínál a felújítási, korszerűsítési munkák anyagi fedezetének megteremtésére.

Az OTP Lakástakarék Prémium sokoldalúan felhasználható lakáscélú megtakarítási termék. Megoldást kínál lakás vagy ház vásárlására, építésére, felújítására vagy bővítésére, lakáscélú hitel elő- vagy végtörlesztésére, a gyermekek jövőbeli lakhatásának anyagi megalapozására.

Az OTP Bank szakértői arra hívják fel a figyelmet, hogy a konstrukció bármilyen életkorban és élethelyzetben igényelhető, egy magánszemély több szerződést is köthet, akár a gyermekeire is, ami komoly segítséget jelent nekik az önálló lakásban való életkezdés anyagi megalapozásában.

A folyamatosan erősödő érdeklődést jól mutatja, hogy a legfrissebb adatok szerint a megkötött szerződések értéke 2024. márciusában elérte a 100 milliárd forintot. A Lakástakarék Prémium népszerűségében komoly szerepe volt annak is, hogy a változó ügyféligényekre reagálva az OTP Bank néhány hónappal az indulás után online is elérhetővé tette a terméket.

Tavaly október végén élesítettük az online értékesítési lehetőséget az OTP InternetBank és Mobilbank felületeken. Tapasztalatunk szerint folyamatosan növekszik az igény erre a gyors és kényelmes megoldásra, amit jól mutat, hogy már minden negyedik szerződést így kötnek az ügyfeleink

– mondta Becsei András, az OTP Lakástakarék vezérigazgatója

Az online szerződéskötés gyors, de azok az ügyfelek, akik előnyben részesítik a személyes ügyintézést, a bankfiókokban is kérhetnek segítséget az OTP szakértő munkatársaitól, akik részletesen tájékoztatják őket az igényeiknek leginkább megfelelő lehetőségekről.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szerződők többsége a 8 éves futamidejű, a lejáratkor 30 százalékos prémiumot fizető konstrukciót választja.

A Lakástakarék Prémium a magánszemélyek mellett azoknak a társasházaknak is megfelelő megoldást kínál, amelyek a tulajdonosok eseti, jellemzően váratlan és nagyobb összegű befizetései helyett rendszeres és kiszámítható megtakarítási módot választanak a hosszabb távon tervezhető felújítási munkák anyagi fedezetének biztosítására. A társasházak is köthetnek több szerződést.

Az ügyfelek két lehetőség közül választhatnak: 4, illetve 8 évre köthetnek szerződést. Az első esetben a futamidő végén 10, a másodikban pedig 30 százalékos prémium illeti meg őket, kamatadó-, szociális hozzájárulási adó- és tranzakciósilleték-mentesen.

A konstrukció a szerződők rendszeres, havi befizetéseire épül, ami szabadon válaszhatóan 10 és 50 ezer forint közötti összeg lehet és a futamidő alatt is módosítható. A felhasználás szabályai egyszerűek, áttekinthetőek, a megtakarítást az ügyfelek úgy fordíthatják bármilyen lakáscél megvalósítására, hogy nem terheli őket utólagos lakáscél-igazolási kötelezettség. 

Az OTP Lakástakarék Prémium részletes termékismertetője ITT érhető el.

EBKM


  • Prémium 4x10 esetén 2,89%-3,44% 
  • Prémium 8x30 esetén 5,37%-5,64%