Háború: Bevették a luhanszki Bilohorivkát az oroszok 

Hírek2024. máj. 20.MTI

Elfoglalta az orosz hadsereg a luhanszki régióban lévő Bilohorivka települést, miközben az elmúlt nap folyamán a hatból négy frontszakaszon előrenyomult, és négy ukrán ellenrohamot vert vissza - közölte az orosz védelmi minisztérium.

A Moszkvában kiadott hadijelentés szerint az ukrán hadseregnek a harci érintkezési vonal mentén több mint 1250 katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan.

Az orosz védelmi minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg négy lőszerraktárt, egy német IRIS-T légvédelmi rendszer lokátorát, egy Sz-125-ös légvédelmi rendszer indítóállását, hat harckocsit, három gyalogsági harcjárművet (két német Mardert és egy amerikai Bradleyt), három páncélozott szállítójárművet, egy amerikai M109-es Paladin és egy M777-es vontatott tarackot, HIMARS és Vilha sorozatvetők négy rakétáját, egy francia HAMMER irányított légibombát, egy Neptun hajóelhárító rakétát, továbbá 45 drónt.

Az orosz statisztika szerint elérte a 9700-at az ukrán fegyveres erők által a háború kezdete elveszített tábori lövegek és aknavetők száma.