Háború: Előretörtek az oroszok, rengeteg az ukránok vesztesége

Hírek2023. okt. 1.MTI, Pogár Demeter, Moszkva

Tizenkilenc ukrán támadás visszaveréséről számolt be vasárnap az orosz védelmi minisztérium; ezek során a tárca szerint mintegy 335 ukrán katona esett el vagy sebesült meg.

Az orosz hadijelentés szerint a Donyeck térségében, Andrijivka, Kliscsijivka, Krasznohorivka és Kurdjumivka települések közelében meghiúsított rohamok száma tíz volt, az ukrán hadsereg pedig itt több mint 150 embert vesztett, valamint két harckocsit, két páncélozott harcjárművet, három gépkocsit, egy Sztrela-10 rakétaindító járművet, egy Plasztun rádióelektronikai felderítő állomást, egy lengyel Krab önjáró löveget és egy D-20-as tarackot.

A megsemmisített ukrán katonai célpontokról és haditechnikai eszközökről készült orosz napi összesítés összesen három harckocsiról és hat páncélozott harcjárműről, valamint egyebek mellett egy Szu-25-ös repülőgépről, öt HIMARS-rakétáról, egy JDAM irányított légibombáról, 37 drónról, két lőszerraktárról, valamint két vezetési- és megfigyelőpontról tett említést.

Az orosz védelmi tárca és a regionális vezetés tájékoztatása szerint az orosz légvédelem a Krím felett két Grom-2 operatív-harcászati rakétát lőtt le. A Krími hídon emiatt felfüggesztették a közlekedést.

Megsemmisítettek továbbá öt repülőgép-típusú drónt Szmolenszk és kettőt Belgorod megye, valamint egyet a Krasznodári terület légterében.